Neos Yapı Perakendede Gücünü Artırıyor

Neos Yapı kurucu ortakları Özgür Kurtuldu ve Gökmen Akpullukcu, 2024 yılında aldıkları stratejik kararla perakende odaklı sisteme geçtiklerini belirterek, perakende satışlarımızı yüzde 40 seviyesinde yüzde 80 seviyesine çıkardık” dedi

Urla’da 2 mağaza ve 1 depoyla bütün İzmir’e ve çevre illere hizmet veren Neos Yapı'nın kurucuları Özgür Kurtuldu ve Gökmen Akpullukcu, 2019 yılında kurulan şirketin, bugün geldiği noktayı, verdikleri hizmetleri, strateji değişikliklerini ve hedeflerini şu ifadelerle anlattı:

Mağazalarımızdan birinde Vitra ürünlerini sunarken, diğer mağazamızda daha farklı marka seçeneklerine yer veriyoruz. Kabin çözümlerinde ise sektörde kalitesini ve öncülüğünü kanıtlamış Hüppe markası ile iş birliği yapıyoruz. 5 dönüme kurulu depomuz sayesinde ürün çeşitliliğini arttırıp termin problemlerini en aza indiriyor ve anlık çözümler sunabiliyoruz.

Yarımada bölgesinde yer alsak da İzmir’in her noktasına hizmet veriyoruz. Bunun yanında, bulunduğumuz bölgede daha güçlü bir etkinlik alanı oluşturmak istiyoruz. Mağazamızda mimarların, kendilerini ofislerinde gibi hissedebilecekleri, müşterileriyle rahatça oturup sohbet edebilecekleri alanlar tasarlıyoruz.

Projeden perekandeye

İki yıl öncesine kadar daha çok proje ağırlıklı çalışan bir firmaydık. Satışlarımızın yüzde 60-70’lik kısmı projelerden oluşuyordu. Ancak 2024 yılı başında aldığımız stratejik kararlarla bu yapıyı tersine çevirdik. Proje tarafındaki yoğun rekabet, düşük kâr marjları ve yüksek riskler nedeniyle perakende satışa ağırlık verme kararı aldık. Bundan dolayı da odak noktamızı mimar ziyaretlerine ve etkileşimlerine kaydırdık. Şu anda satışlarımızın yaklaşık yüzde 80’i perakende tarafında gerçekleşiyor. Bu oranın oluşmasında ki en büyük katkıyı bizlerle çalışmayı tercih eden mimarlarımız sağlıyor.

Teknolojik mağazalar geliyor...

Uzun vadede farklı lokasyonda yeni mağaza açmayı planlıyoruz. Çok büyük mağazalar yerine daha küçük metrajlı ama daha verimli, teknolojiyi merkeze alan mağazalar oluşturmak istiyoruz. Müşterilerin ürünlere dokunabildiği, aynı zamanda teknolojik altyapıyla banyonun tamamlanmış farklı versiyonlarını deneyimleyebildiği yeni nesil bir mağaza yapısı üzerinde çalışıyoruz.

İnşaat Malzemeleri Haberleri

ALGİAD, Alüminyum Sektörünü Buluşturdu
Kullanıcı Şikayetçi, Satıcı Özgüvenli!
İsonem'den Tekzip ve Cevap Hakkı Açıklaması
Ceyhan Yapı'dan Fabrika İddialarına Yalanlama: Mülkiyet Tamamen Şirketimize Ait
Mobilyada İhracat Yüzde 5 Düştü, İthalat Yüzde 20 Arttı