Merkezi Yerlerde Arsa Arzı Artırılmalı

İnşaat sektörünün en büyük sıkıntılarından birinin uygun fiyatlı arsa bulamamak olduğunu söyleyen Ege Yapı yönetim kurulu başkanı İnanç Kabadayı, "Merkezi yerlerde arsa stoku yok denecek kadar az. Bu nedenle arsa arzının artırılması gerekiyor" dedi.

Ege Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İnanç Kabadayı tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs sebebiyle ürün tedarik zincirinin kırıldığını, emtia fiyatlarında ve inşaat maliyetlerinde artış yaşandığını, bu sebeple de konut arzının azaldığını dile getirdi.

MALİYET YÜKÜNÜ AZALTACAK TEŞVİKLER VERİLMELİ

Yaptığı açıklamada talebin yüksek olması ve bu nedenle de konut fiyatlarının artması sonucu üretimin satışın gerisinde kaldığını kaydeden İnanç Kabadayı, sözlerine şu şekilde devam etti: "Üretimin artması için gayrimenkul geliştiricilerinin maliyet yüklerini azaltan teşviklerin artması, konut alıcılarına da harçlarda ve kredi faizlerinde teşvikler verilmesi değerli adım olacaktır. Ayrıca, bizim en büyük sorunumuz uygun fiyatlı arsa bulmak. Merkezi yerlerde arsa stoku yok denecek kadar az. Bu nedenle arsa arzının da artırılması gerekiyor."

Kabadayı, açıklanan yeni paketlerin konut üretimi için ciddi bir teşvik oluşturacağını ifade ederek, "Salgın döneminde üretimin yavaşlaması sebebiyle arz-talep arasında dengesizlik oluşmuştu. Bu dengesizliği bir an önce stabil hale getirmek için atılan bu tür adımlarla arz, hızlı bir şekilde artacaktır. Ayrıca, yeni başlanacak projelerin de uygun maliyetli kredilerle teşvik edilmesi yeni konut üretimini arttıracaktır." diye konuştu.

Emlak Gündemi Haberleri

3 Boyutlu Tapu ve Kadastro Sisteminde Pilot İl Sayısı 15'e Yükselecek
İnşaat Sektörü Güven Endeksi Nisan Ayında 88.6 Puan Oldu
En Güçlü Yönümüz Marka Ve Ürün Çeşitliliğimiz
İşte Kira Getirisi En Yüksek 10 Şehir…
Konut Kredisi Kullanımında Büyük Düşüş