Merkez Bankası Verileri Açıklandı! Konut Fiyatlarında Yeni Rekor

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası konut fiyat endeksi mayıs ayı sonuçları açıklandı. Merkez Bankası verilerine göre konut fiyatları son 1 yılda yüzde 145.5 artış gösterdi.

Konut fiyat artışında rekor serisi mayıs ayında da devam etti. Türkiye’deki konutların kalite etkisinden arındırılmış fiyat değişimlerini izlemek amacıyla hesaplanan Konut Fiyat Endeksi (KFE), mayıs ayında bir önceki aya göre yüzde 12,4 oranında artarak 430,6'ya yükseldi.

Bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 145,5 oranında artan KFE, aynı dönemde reel olarak yüzde 41,1 oranında artış gösterdi.

İstanbul'da artış yüzde 165.4

TCMB verilerine göre aylık fiyat artışı İstanbul'da yüzde 12,7, Ankara'da yüzde 11,9 ve İzmir'de yüzde 11,5 oldu.

Yıllıl bazda ise İstanbul'da yüzde 165,4, Ankara'da yüzde 147,5 ve İzmir'de yüzde 139,9 oranlarında artış yaşandı.

Emlak Gündemi Haberleri

İş GYO’nun Ofis Portföyünde Doluluk Oranı Yüzde 97’ye Ulaştı
İhlas Gayrimenkul, Elindeki İki Madenin Ruhsatını 2 Milyon Dolara Devretti
Emlak Konut GYO Girişim Sermayesi Yatırım Fonu Kuruyor
Yabancıya Konut Satışında Ruslar İlk Sırada
Doğayla Uyumlu ve Nesiller Boyu Yaşayacak Yapılar Üretiyoruz