Kış Mevsiminin Vazgeçilmezi: Elektrikli Isıtıcılar

Kış mevsimi boyunca evde, ofiste sıcacık bir ortamda bulunmaktan daha rahatlatıcı bir şey yoktur.

Odanıza koyacağınız fanlı, elektrikli, duvar tipi, tablet tipi, konvektör ya da kule tipi bir ısıtıcı bu görevi fazlasıyla görür. Hatta ısıtıcınızı doğru seçerseniz ısınma faturanızda gerçek bir düşüş bile görebilirsiniz.

Elektrikli Isıtıcı ile Sıcacık Mekanlar

Artan enerji maliyetleri hepimizi konfordan ödün vermeden, ısıtma konusunda en iyi seçeneği bulmaya itiyor. Bu noktada en çok tercih edilen ısıtıcı türlerinden biri de elektrikli ısıtıcılardır ve bunlar evinizi ya da ofisinizi ısıtmanın güvenilir yollarından biridir. İç mekan hava kalitesini bozmadıkları için de sıklıkla tercih edilirler. Tüm odayı ısıtabilirler ve bu özellikleri de onları çok yönlü ısıtma seçenekleri arasına sokar. Panel ya da kompakt modeller küçük alana sahip mekanlar için çok uygundur çünkü ince olmaları sayesinde duvarda yer kaplamadan güzel bir şekilde ısınmanızı sağlarlar. Eğer bir bahçeniz ya da büyük bir kapalı kış bahçeniz varsa sadece iç mekanlarda değil dış mekanlarda kullanılabilen infrared özellikle, uzaktan kumandalı elektrikli ısıtıcıları da düşünebilirsiniz.

Fanlı Isıtıcı Kullanmanın Avantajları

Fazla enerji harcamadan, uygun fiyatlı ve pek çok avantajı olan bir ısıtıcı mı arıyorsunuz? O zaman sizin için en uygunu fanlı ısıtıcılar olacaktır. Çalışma prensibi ortama sıcak hava üflemek olan bu modellerde enerji çabuk üretilir ve üretilen ısı dışarı verilir. Sade bir tasarıma sahip olmaları, odadan odaya rahatlıkla taşınabilmeleri, verimli ve ekonomik olmaları sayesinde rahatlıkla bu modelleri tercih edebilirsiniz. Fanlı ısıtıcıların da kendi içinde pek çok farklı modeli bulunur. Örneğin duvar tipi fanlı ısıtıcılar dijital bir termostat ve zamanlayıcıya sahiptir ve duvara kolayca monte edilebilirler. Seramik fanlı modeller özellikle sessiz çalışmalarıyla bilinirler ve seramik plakalar sayesinde hızlı bir şekilde ısınırlar. Uzaktan kumandalı olmaları ve ayarlanabilir oda termostatları da onların tercih edilme sebepleri arasındadır. Küçük boy fanlı olanlar ise özellikle ofis çalışanlarının vazgeçilmezi gibidir. Kolayca taşınabilmeleri, ısınan havayı çok hızlı bir şekilde ortama yaymaları, her yerde size özel bir ısıtma keyfi yaratmaları oldukça cazip özellikleridir. Fanlı ısıtıcıların en önemli özelliklerinden biri de diğer türler kadar çok ısınmamasıdır ki bu da onu daha güvenilir yapar. Bu modelleri kışın tatillerde bile yanınızda taşıyarak konforlu ve portatif bir ısınma keyfi yaşayabilirsiniz.

En İyi Elektrikli Isıtıcıların Ortak Özellikleri

  • Elektrikli ısıtıcılar içinde en fazla verim alınabilecek modeller arasında konvektör olanlar, seramik fanlı olanlar, panel şeklinde olanlar, karbon ve kompakt olanlar bulunur. Bu modeller özellikle entegre akıllı güvenlik termostatları, ayarlanabilir programları, A sınıfı enerji tüketimleri, bazı modellerin kolayca duvara monte edilebilmeleri, ayaklı olanların ise güvenli bir şekilde zemine yerleşmesiyle dikkat çekerler.
  • Havayı kurutmayan, koku yapmayan ve özellikle alerjik bünyeler için çok önemli olan toz zerreciklerini yakmama özellikleriyle de eviniz veya ofisinizde içiniz rahat tercih edebileceğiniz ısıtıcılardır.
  • Tüketici olarak bütün elektrikli ısıtıcıları kullanırken kullanım kılavuzlarını doğru bir şekilde okumak önemlidir, onları yanıcı maddelerin yakınına koymamak ve uzun süre verimli kullanabilmek için rutin olarak temizliğini yapmak gerekebilir.
  • Tüm bunlarla birlikte ısınma ve ısıtma ihtiyaçlarınıza uygun bir model seçmeye dikkat etmelisiniz. Kullanacağınız mekanın büyüklüğüne göre enerji açısından verimli bir model seçmeniz, hem odalarınızı ısıtabilmek hem de faturanızda sürprizle karşılaşmamak için çok önemlidir.
  • Belirtmekte fayda var, tüm bunlardan önce evinizin iyi yalıtılmış olduğuna emin olun çünkü yalıtımı iyi olan bir ev, soğuk havayı yazın içeride, kışın dışarıda tutacaktır.

Eviniz için en uygun ve verimli ısıtıcı modellerini Koçtaş’ta bulabilir, web sitesinden kolayca siparişinizi verebilirsiniz.

 

Sektörel Haberleri

Kira Artışları Vatandaşı Karavanda Yaşamaya İtti!
Müşterek Tapu Nedir, Ne Anlama Gelir?
Yanan Alana Otel, Ormanlık Alana Villa
Yarım Kalan İzmir Opera Binası Projesi İptal Oluyor!
Hazine, 5 Yıl vadeli Kira Sertifikası İhracı Gerçekleştirecek