Kiraya Getirilen Yeni Düzenleme Kira Geliri ile Geçinen Vatandaşı Zor Durumda Bırakacak!

Coldwell Banker Türkiye Başkanı Gökhan Taş, kiraya getirilen yeni düzenlemenin Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmesi halinde kiraların daha da artması tehlikesi taşıdığını belirterek konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

TBMM’den geçerek Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın onayına giden, kiraya 1 yıllığına yüzde 25 sınırı getirilmesi kararını değerlendiren Coldwell Banker Türkiye Başkanı Gökhan Taş, düzenlemenin mevcut kiracıları korurken, enflasyonun çok altında kalan bu oranın kira geliri ile geçinen vatandaşı zor durumda bırakacağını söyledi.

Taş, bu düzenlemenin Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmesi halinde kiraların daha da artması tehlikesi taşıdığını belirterek şu açıklamalarda bulundu:

“Yüzde 25 sınırı maalesef kira fiyatlarını arttıracak. Düzenleme 1 yıl için olsa da sınırlamayı gören vatandaş bugün evini kiraya verirken daha yolun başında fiyat arttıracak.  Piyasada kiralık ev bulmak öyle zor ki, seçeneği olmayan vatandaş da o fiyata tutacak. Ya da diğer bir seçenek mülk sahibi sınırlama ile uğraşmak istemeyecek ve evini bir süre boş bırakacak. Boş ama kiraya verilmeyen evlerin sayısında artış olacak. Sınırlamaya uymak istemeyen ev sahiplerinin ‘ben oturacağım’, ‘oğlum gelecek’ gibi bahanelerle tahliye baskısı da yapabilecek.”

Emlak Gündemi Haberleri

'Meslektaşlarımızın Yüzde 90'ı İnşaat Yapamıyor' Dedi, İMDER Başkanlığını Bıraktı!
Kadının Her Alandaki Başarısını Projelerimize Yansıttık
Aşamalı Konut Modeli Büyüyor
3 Boyutlu Tapu ve Kadastro Sisteminde Pilot İl Sayısı 15'e Yükselecek
İnşaat Sektörü Güven Endeksi Nisan Ayında 88.6 Puan Oldu