Kazakistan'da İnşaat Sektörü Gerileyecek

Kazakistan Ulusal Ekonomi Bakanı Ruslan Dalenov Koronavirüs nedeniyle birçok sektörde olduğu gibi inşaat sektöründe de gerileme beklediğini ifade etti.

Kazakistan Ulusal Ekonomi Bakanı Ruslan Dalenov, petrol fiyatlarındaki düşüş ve yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sebebiyle bu yıla ilişkin petrol üretim tahmininin 86 milyon ton olduğunu belirtti.

Dalenov, Bakanlar Kurulu toplantısında yaptığı konuşmada, makro ekonomik göstergelerin ve bütçe seçeneklerinin küresel petrol fiyatlarındaki düşüş ve Kovid-19 salgını dolayısıyla güncellendiğini dile getirdi.

İmalat, tarım, inşaat, ticaret gibi diğer sektörlerde de gerilemenin beklendiğini de söyleyen Dalenov, "İhracat 16,3 milyar dolar azalarak 35,1 milyar dolar olacak. İthalat 7,5 milyar dolar gerileyerek 26,6 milyar dolar olarak gerçekleşecek." diye konuştu.

Emlak Gündemi Haberleri

İkinci El Konut Fiyatları İspanya'da Bir Yılda Yüzde 16,2 Arttı
Çin'de 10 Katlı Bina Sadece 30 Saatte İnşa Edildi!
Konut Satışları Güçlü Seyrini Korudu Yabancıya Satış Geriledi
Şikayetvar’da Konut-İnşaat Firmaları Şikayetleri Yüzde 127 Arttı
Bungalov ve Hobi Bahçeleri İçin Yeni Düzenleme!