Kayseri Gayrimenkul Piyasası

İç Anadolu’nun cazibe merkezi konumunu koruyan Kayseri’de son yıllardaki konut piyasası gelişmeleri sürüyor. EVA Gayrimenkul Değerleme Kayseri Şube Yöneticisi ve Lisanslı Değerleme Uzmanı İsa Üresin Kayseri’deki gayrimenkul piyasasını mercek altına aldı.

Kayseri’de Melikgazi, Kocasinan ve Talas ilçeleri, konut satışlarının en yoğun olduğu üç merkez ilçe olarak yerini alırken, ilin en büyük nüfusu bu ilçelerde yaşıyor. Melikgazi ve Kocasinan ilçesindeki konutlarda genellikle orta ve ileri yaş grubu ikamet ederken, Talas ilçesindeki konutlarda ise Erciyes Üniversitesi’nin de etkisi ile yoğun bir şekilde genç nüfus ikamet etmektedir. Bu durum konut tercihlerinin Talas ilçesinde 1+1, 2+1, 3+1 ve 4+1 olmak üzere geniş bir yelpazede, diğer ilçelerde ise daha çok 3+1 ve 4+1 konutlar şeklinde olmasına neden olmaktadır.

Kentsel dönüşüm alanlarında yaşam başladı

Kent merkezinde, Kocasinan ilçesi sınırlarında yer alan, Kayseri Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde devam eden ilin en kapsamlı, en prestijli ve büyük kentsel dönüşüm projesi olan Sahabiye Kentsel Dönüşüm projesinde ilk etaplar tamamlanmış, teslim aşamasındadır. Proje içerisinde piyasa satışları başlamış durumdadır. Piyasa değerleri henüz yeni yeni oluşmaya başlamıştır. Geniş bir yelpazede 2+1, 3+1, 4+1 tipte inşa edilen hali hazırdaki konutlar için istenen değerler konum, kat, cephe gibi değişkenlere göre yaklaşık 4000-7000 TL/M2 aralığındadır. Geniş bir aralıkta seyreden birim fiyat aralığının ilerleyen zamanda piyasa oluştukça daralması ve daha stabil hale gelmesi beklenmektedir. Projenin diğer etaplarında ise inşaat/ ihale çalışmaları sürmektedir. Melikgazi ilçesi sınırları içerisindeki Küçükali Kentsel Dönüşüm bölgesinde ise inşaatlar tamamlanmış, ikametler başlamıştır. Satışlar tamamlanmak üzeredir. Hali hazırda satış değerleri 2700-3300 TL/M2 aralığındadır. Yine diğer bir kentsel dönüşüm bölgesi olan ve Melikgazi ilçesi sınırlarındaki Kazım Karabekir Kentsel Dönüşüm alanında inşaatlar kısmen tamamlanmış, bazı kesimlerde inşai faaliyetler sürmektedir. Bu bölge için de aynı şekilde 2700-3300 TL/M2 aralığında birim değerler mevcuttur.

 

Emlak Gündemi Haberleri

'Meslektaşlarımızın Yüzde 90'ı İnşaat Yapamıyor' Dedi, İMDER Başkanlığını Bıraktı!
Kadının Her Alandaki Başarısını Projelerimize Yansıttık
Aşamalı Konut Modeli Büyüyor
3 Boyutlu Tapu ve Kadastro Sisteminde Pilot İl Sayısı 15'e Yükselecek
İnşaat Sektörü Güven Endeksi Nisan Ayında 88.6 Puan Oldu