Karaburun Salman Barajının Yüzde 45'i Tamamlandı

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü (DSİ) tarafından İzmir’de yapımına başlanan Salman Barajı’yla Karaburun Yarımadası hayat bulacak. Çalışmaların bütün hızıyla devam ettiği barajda fiziki gerçekleşme yüzde 45 seviyesine ulaştı.

Salman Barajı ve Sulaması projesi, Ege Bölgesi’nin Küçükmenderes Havzası içerisinde, Karaburun’un Salman Köyü’nün yaklaşık 1 km güneyinde Sudeğirmeni Deresi üzerinde inşa ediliyor.

Şantiye tesisleri kurularak, gövde sıyırma ve dolusavak kazılarının tamamlandığı barajda, menba batardosu dolgu imalatları ve kondüvi beton imalatları da bitirildi. Su alma yapısı kazı imalatlarının ve enjeksiyon imalatlarının devam ettiği barajda, enjeksiyon imalatlarının tamamlanmasından itibaren gövde dolgu imalatlarına başlanması hedefleniyor. 2017 yılı içerisinde bitirilmesi planlanan barajda Ekim ayı itibarıyla yüzde 45 seviyesine ulaşıldı.

Karaburun’daki Yerleşimlere Yıllık 900 Bin Metreküp İçme suyu Temin Edilecek

Salman Barajı ve Sulaması’nın yaklaşık 10,5 milyon lira yatırım bedeli ile ihale edildiğini ifade eden Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu ise “Bu baraj ile bölgede brüt 1.700 dekar zirai alanı suyla buluşturacağız. Ayrıca barajda biriktireceğimiz su ile Karaburun Yarımadası’ndaki yerleşim yerlerine yıllık 900 bin metreküp içme ve kullanma suyu temin edeceğiz” dedi.

Sulama Alanındaki Çiftçilerin Gelirinde Yıllık 1 Milyon Liralık Artış Bekleniyor

Projenin sulama alanındaki arazilerin en modern sistemlerle suyla buluşturulacağının altını çizen Prof. Dr. Veysel Eroğlu “Eski klasik sulama sistemlerini DSİ olarak terk ettik. Suyumuzu tasarruflu kullanmak zorundayız. Bu projede de bu yüzden en modern ve en tasarruflu sistemleri kullanıyoruz. Bu bölgenin suyla buluşması ile çiftçilerimizin yetiştirdiği ürünler çeşitlenecek, verim artacak ve dolayısıyla gelirlerde önemli artışlar yaşanacak. Bu proje ile sulanan alanlardaki bölge çiftçimizin gelirlerinde yıllık 1 milyon liraya yakın artış bekliyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

Sektörel Haberleri

Kira Artışları Vatandaşı Karavanda Yaşamaya İtti!
Müşterek Tapu Nedir, Ne Anlama Gelir?
Yanan Alana Otel, Ormanlık Alana Villa
Yarım Kalan İzmir Opera Binası Projesi İptal Oluyor!
Hazine, 5 Yıl vadeli Kira Sertifikası İhracı Gerçekleştirecek