Kaçak Hafriyat Dökümüne GPS Denetimi!

İstanbul'da kentsel dönüşümle artan hafriyat dökümlerine denetim geliyor. Artık kamyoncular araçlara takılan GPS ile yasak yere moloz dökemeyecek.

İstanbul'da kentsel dönüşümle artan hafriyatlar döküm alanlarını doldurdu. Her ay 5 milyon hafriyatın çıktığı İstanbul'da kaçak dökümünün önüne geçilmek için çalışmalar başlatıldı. 

Çevre felaketine neden olan bu olayın önüne geçiliyor. UKOME kararı ile kamyonlarda Araç Takip Sistemi (GPS) zorunlu hale gelmişti. 

Emniyet Genel Müdürlüğü İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü'ne kamyon talimatı verip harekete geçildi. Artık, GPS ile yasak yere moloz döken kamyoncular tespit edilecek. 

Emniyet Genel Müdür Başkanı Mehmet Akdeniz konuyla ilgili açıklamasında, ''Hafriyat ve beton mikserlerinin güzargahlarının dışına çıkıp çıkmadığı, hız sınırını aşıp aşmadığı, araçlara takılan GPS ile sıkı bir denetime tabi tutulacak'' dedi. 

Sektörel Haberleri

Kat Karşılığı İnşaat Sözleşmelerinde Müteahhitler İçin 10 Kritik Hukuki Risk
Bakanlıktan Yeni Düzenleme: Hafriyata Dijital Denetim Geliyor
Kuşadası Soruşturmasında İki Müteahhit ile Bir Şehir Plancısı Tutuklandı
İnşaat Sektöründe Marka Mimarı: Remedia
Doğalgaz Bacaları ile İlgili Yeni Düzenleme Geliyor