İstedikleri Sonuçları Alamayan Evim Mağdurları Bugün Yeniden TMSF'ye Gidiyor!

Görüşmeler sonrasında istedikleri sonuçları alamayan Evim Mağdurları bugün Şişli'de yer alan Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu binası önünde toplanıp basın açıklaması yapacak.

Faizsiz konut şirketlerine yatırdıkları paraları geri alamayan Evim Mağdurları bugün yeniden toplanıyor. Mağdurlar bugün Şişli'de bulunan Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu binası önünde toplanıyor.

Geçen yılın Kasım ayında yaptıkları eylemde TMSF'den olumlu bir yanıt alamayan mağdurlar Türkiye'nin dört bir tarafında bazı eylemler yapmıştı. Binlerce mağdur İstanbul, Konya, Trabzon, Bursa, Gaziantep'te yaptıkları eylemlerle sosyal medya sitesi Twitter'da da altı saat gündemde kalmışlardı. 

"54 bin aile tek yumruk" sloganıyla bir araya gelen mağdurlar verilen sözlerin tutulmadığını söyleyerek, bugün TMSF önünde toplanacak. 150-200 kişinin katılması beklenen buluşmada yeni bir basın açıklaması da yapılacak. 

Neler olmuştu? 

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun uygun görmesinden sonra geçen Nisan sonunda TMSF bir karar almış ve Birevim, FuzulEv, Eminevim, İmece, Katılımevim ve Sinpaş Yapı'nın tasfiyedeki finansman şirketlerinin "tasarruf dönemi sözleşmeleri"ni devralma taleplerini uygun görerek devir sözleşmeleri imzalanmıştı. Toplamda 5 bin adet sözleşmenin, devralan şirketlere elden teslimine 17 Mayıs 2022 tarihi itibariyle başlandı.

"54 Bin Evim Mağduru Tek Ses Tek Yürek" sloganıyla yollara çıkan binlerce 'Evim Mağdurları Platformu' üyeleri geçen yılın Ekim ayında da başkent Ankara'ya giderek Kamu Denetçiliği Kurumu'yla görüşmüştü. 

İstedikleri sonuçları alamayan mağdurlar eylemlerine devam etmiş ve TMSF önünde bir araya gelerek seslerini duyurmaya çalışmışlardı.

Sektörel Haberleri

Kira Artışları Vatandaşı Karavanda Yaşamaya İtti!
Müşterek Tapu Nedir, Ne Anlama Gelir?
Yanan Alana Otel, Ormanlık Alana Villa
Yarım Kalan İzmir Opera Binası Projesi İptal Oluyor!
Hazine, 5 Yıl vadeli Kira Sertifikası İhracı Gerçekleştirecek