İsonem'den Tekzip ve Cevap Hakkı Açıklaması

Isonem Boya ve Yalıtım Teknolojileri İnş. San. Tic. A.Ş. "Ürünleri Piyasadan Toplatılan İsonem’e Tüketici de Tepkili: Jel Beton Pişmanlıktır!" haberimizle ilgili tezkip ve cevap hakkı yayınladı.

CEVAP HAKKI VE TEKZİP METNİ

İnşaat Deryası isimli internet haber sitesinin www.insaatderyasi.com isimli internet sitesi üzerinden 21.07.2026 tarihinde yayımlanan “Ürünleri Piyasadan Toplatılan İsonem’e Tüketici de Tepkili: Jel Beton Pişmanlıktır!” başlıklı yazıda müvekkil Isonem Boya ve Yalıtım Teknolojileri İnş. San. Tic. A.Ş. hakkında müvekkil şirketin ticari itibarını zedeleyen asılsız iddiaları ile etik dışı yorumlarını tekzip ediyor ve cevabımızı tüm kamuoyuna vekâleten sunuyoruz.

Müvekkil Isonem Boya ve Yalıtım Teknolojileri İnş. San. Tic. A.Ş. 25.10.2004 tarihinde İzmir'de kurulmuş olup sektöründe gösterdiği yetkinlikle, savunma sanayimize yaptığı katkılarla ve ihracat faaliyetleriyle ülke ekonomisine önemli girdiler sağlayan, gerçekleştirdiği sosyal sorumluluk faaliyetleri ve özellikle son yıllarda Ege ve Akdeniz Bölgesinin büyük bölümünü etkileyen orman yangınlarında yangından etkilenen her bölgeye yapmış olduğu gönüllü yardımlarla ve jandarma ve polis teşkilatlarına destekleriyle yurt içinde ve yurt dışında yüksek itibara sahip ve ülke ekonomisine önemli girdiler sağlayan bir şirkettir.

Müvekkil şirket 21.07.2026 Tarihi Saat 08:06’da hiçbir maddi gerçekliğe dayanmayan şekilde ““Ürünleri Piyasadan Toplatılan İsonem’e Tüketici de Tepkili: Jel Beton Pişmanlıktır!” başlıklı haksız, mesnetsiz ve müvekkil şirketin kamuoyu nezdindeki itibarını zedelemek amacıyla kaleme alınmış yazı ile karşı karşıya kalmıştır.

Söz konusu yazıda “uygulamanın talimatlara uygun şekilde yapılmasına rağmen ürünün birkaç gün içinde çatladığını, zeminden kalktığını ve uygulama yapılan alanın yeniden onarım gerektirecek hale geldiğini öne sürüyor. Yaklaşık 220 metrekarelik ticari bir alanda yapılan uygulamanın kısa sürede bozulduğu, bir başka kullanıcı tarafından ise ürünün homojen bir görünüm oluşturmadığı ve derz izlerini tamamen ortaya çıkardığı iddia edildi. Kullanıcıların önemli bir bölümü ise ürün için ücret iadesi veya zararlarının karşılanmasını talep ediyor.”şeklinde gerçek dışı beyanlarayer verilmiştir.

Hâlihazırda müvekkil şirkete ait Jelbeton ürününe dair müvekkil şirkete ulaşan güncel herhangi bir şikâyet bulunmamaktadır. Haber içeriği incelendiğinde sözü edilen ticari alana yapılan uygulamanın kısa sürede bozulduğu iddiasının hâlihazırda yargı sürecinde bulunan bir hususa ilişkin olduğu değerlendirilmektedir. Bugüne dek gelen az sayıda şikâyete ilişkin olarak yapılan test ve incelemeler neticesinde müvekkil şirket ürününde üretim kaynaklı herhangi bir sorun bulunmadığı genel olarak oluşan sorunların uygulamanın gerçekleştirildiği esnada ürünün teknik dökümanlarında bulunan sürelere riayet edilmemesi, uygulama alanınına bekleme süreleri içerisinde yük bindirilmesi ve hatalı/eksik uygulama yapılması nedenleriyle kaynaklandığı belirlenmiştir.

Yine mezkur internet haberinde yer alan “Geçtiğimiz haftalarda kullanıcıyı aldattığı gerekçesiyle yangına dayanıklı boya ürünleri piyasadan toplatılan İsonem’in bu kez de Jel Beton ürünü tüketiciden büyük eleştiriler alıyor” ve “İSONEM, kısa süre önce de yangına

dayanıklı boya ürünü nedeniyle kamuoyunun gündemine gelmişti. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yapılan incelemeler sonucunda, firmanın "İSONEM Anti-Fire Paint Plus" isimli ürünü için, yangın güvenliği iddialarının mevcut test ve uygunluk belgeleriyle yeterince desteklenmediği gerekçesiyle piyasaya arzın durdurulması ve ürünlerin toplatılması kararı alınmıştı”şeklindeki ifadeler de gerçeği yansıtmayan ve etik dışı yorumlar içeren ifadelerden ibarettir.

Müvekkil şirkete ait Anti Fire Paint Plus ürününün piyasaya arzının durdurulması kararı; müvekkil şirketin kullanıcıyı aldatması şeklindeki bir gerekçeye dayanmamakta olup, ürünün belirli kullanım alanları ve belirli yapı yüzeylerine ilişkin teknik performansı ve yangın güvenliği niteliklerine ilişkin test sonuçlarının ülkemizde kabul edilmiş bir standart bulunmaması nedeniyle mukayese edilememesi bu nedenle ilgili kamu kurum kurumlarınca standart çalışmalarının tamamlanmasına kadar tüketiciyi koruma amacıyla alınmış bir tedbirdir.

Son dönemde işbu tekzip edilen haber gibi müvekkil şirketin ticari itibarını zedelemeye yönelik gerçekleştirilen birçok eylem bulunmakta olup tüm bunların müvekkil şirkete rakip veya husumet besleyen şirket veya kişilerce yaptırılmakta olabileceği yönünde ciddi delil ve şüpheler bulunmaktadır. Bu kişi ve şirketler hakkında hukuki süreç başlatılmıştır. Bu nedenle kamuoyundan işbu haberlere itibar edilmemesi gerekli görüldüğü takdirde müvekkil şirket müşteri hizmetleri ile iletişime geçilmesi önemle rica olunur.

Önemle belirtilmesi gereken diğer bir husus ise İnşaat Deryası isimli internet haber sitesinin 08/07/2026 tarihinde müvekkil şirkete internet sitelerinde reklam ve tanıtım vermeleri yönünde teklifte bulunmak amacıyla ulaşabiliyorken, bu e-postalarına dönüş almamaları üzerine müvekkil şirketin kamuoyu nezdindeki itibarını zedeleyebilecek asılsız iddialar hakkında müvekkil şirket yetkililerinden hiçbir bilgi almadan, işbu asılsız iddiaları hakikatmiş gibi kamuoyuna sunması hususudur. Bu hususun hukuk ve kamu vicdanı karşısında meşru görülemeyeceği aşikârdır.

Neticeten müvekkil şirketi zor durumda bırakma amacına matuf, dayanaksız ve gerçek dışı internet yayınını tümüyle tekzip ettiğimizi, şikâyet ve dava yolu dâhil olmak üzere her türlü yasal başvuru hakkımızı saklı tuttuğumuz hususları müvekkil şirkete vekâleten kamuoyuna saygıyla duyurulur.

İsonem Boya ve Yalıtım Tekn.İnş.San. Tic. A.Ş. Vekili

Cem Ökmen

İnşaat Malzemeleri Haberleri

Ceyhan Yapı'dan Fabrika İddialarına Yalanlama: Mülkiyet Tamamen Şirketimize Ait
Mobilyada İhracat Yüzde 5 Düştü, İthalat Yüzde 20 Arttı
Isı Yalıtımında Yeni Nesil Çözüm: Termal Boya Nasıl Çalışır?
İsrail'in En Büyük Seramik Üreticisi İzmir'deki Fabrikasını Kapatıyor
Geleceğin Yapı Teknolojileri İçin DRYFiX Su Yalıtım Malzemeleri Kınık OSB'de Yerini Aldı