İnşaat Sektörünün Dengesini Arsa Maliyeti Bozdu

Sinpaş GYO Yönetim Kurulu Üyesi Mahmut Sefa Çelik sınırlı sayıda arsaya rağmen çok sayıda sektör oyuncusunun olduğunu, tecrübesiz oyuncuların arsa maliyetlerini yükselttiğini söyledi.

Sektörde temel problemin kârsızlık olduğunu ve kârsızlığın temelinde de tecrübesizlik yattığını söyleyen Mahmut Sefa Çelik, konuşmasına şu şekilde devam etti: “Sınırlı sayıda arsaya karşın çok sayıda bu işi yapmak isteyen var. Çok fazla tecrübesiz sektör oyuncusunun büyük işlere girmesi ve işe girebilmek kendilerine yer açabilmek için çok yüksek oranlarla arsa edinmesi sektörün dengesini bozdu. Fakat bunların hepsi bu dünyanın böyle olmadığını en acı şekilde anlamış oldular. Onların yaptığı hatalar ise sektöre olumsuz yansıdı. Ama yeni müteahhitlik yasasıyla birlikte sektör dengelenecektir. Artık, şirketinden para aktarıp sonra iflas gösterip ardından yeni şirket kurarak büyük işler alan firmalara izin verilmeyeceğini öngörüyoruz. Dolayısıyla mali yapısı güçlü olmayan müteahhitlik yapamayacaktır.”

MÜTEAHHİTLER, SEÇİM ÖNCESİ DURAĞANLIK YAŞANACAĞININ BİLİNCİNDE

Çelik, "Her seçim döneminde gayrimenkul alım ve satımında vatandaşlar frene basıyor. Rakamlar da bu dönemlerde gayrimenkul satışlarının önceki aylara göre nispeten azaldığını ortaya çıkarıyor. Seçim dönemlerinde inşaat sektörü temsilcileri de durağanlık yaşanacak bilinciyle hareket ediyor" ifadeleri kullandı.

Emlak Gündemi Haberleri

3 Boyutlu Tapu ve Kadastro Sisteminde Pilot İl Sayısı 15'e Yükselecek
İnşaat Sektörü Güven Endeksi Nisan Ayında 88.6 Puan Oldu
En Güçlü Yönümüz Marka Ve Ürün Çeşitliliğimiz
İşte Kira Getirisi En Yüksek 10 Şehir…
Konut Kredisi Kullanımında Büyük Düşüş