İnşaat İşi Vicdan İşi!

Meze-Sa İnşaat’ın genel müdürü Zeki Seyyar, “İnşaat işi vicdan işidir. İnşaatın temelinde, duvarların ardında kalan ve görünmeyen alanda kullanılan malzemelerde kaliteden ödün verilmemeli” dedi

Avustralya’da uzun yıllar inşaat sektöründe faaliyette bulunduktan sonra Seferihisar'a dönerek yatırım yapan Meze-Sa İnşaat’ın genel müdürü Zeki Seyyar Seferihisar’da yürüttükleri inşaat faaliyetleri, kentsel dönüşüm projeleri ve sosyal yatırımları hakkında açıklamalarda bulundu. Yaklaşık 20 yıl boyunca Avustralya’da ticaretle uğraştıklarını belirten Seyyar, “Orada eski yapıları alıp restore ederek yeniden satışa sunuyorduk. Ayrıca restoran işletmeciliği yaptık. Yurt dışında yaşarken dahi Seferihisar’a yatırımlarımız devam etti. 17 yıldır abimle birlikte Seferihisar’da inşaat yapıyoruz. 7 yıl önce kesin olarak buraya taşındım” diye konuştu.

Seferihisar kentsel dönüşümde öncü ilçelerden

Kentsel dönüşümde Seferihisar’ın dikkat çekici bir hıza ulaştığını vurgulayan Seyyar, “İlçe, dönüşüme son derece uygun bir yapıya sahip. Bugüne kadar 300’ün üzerinde konut ürettik ve tüm yatırımlarımızı Seferihisar’da gerçekleştirdik. Aktif olarak 5 şantiyemiz devam ediyor” dedi.

İnşaatın Türkiye ekonomisinin lokomotifi olduğunu ifade eden Seyyar, “Ekonominin zor olduğu dönemlerde bile yatırımlarımıza hız kesmeden devam ediyoruz. Çünkü her düşüşün ardından bir yükseliş gelir. Biz de bu süreçte yapı stoğumuzu hazır tutmak istiyoruz” şeklinde konuştu.

2. sayfafaffaafa

Seferihisar’da birçok projeye imza attıklarını belirten Zeki Seyyar, devam eden projeleri hakkında şu bilgileri paylaştı: "Sığacık’ta iki bloktan oluşan, yüzme havuzlu  18 dairelik bir site, Camikebir Mahallesi’nde biri 16 daire ve 4 dükkandan, diğeri 40 daire ve 4 dükkandan oluşan iki ayrı proje, Karakayalar Caddesi’nde 106 dairelik büyük bir proje, Akarca Mahallesi’nde 4 villalık özel proje için çalışmalarımız sürüyor. Buraları da tamamlayıp, müşterilerimize teslim edeceğiz."

Seyyar ayrıca, “Gençlerin daha sağlıklı olmaları ve suça yönelimlerini azaltmak için Yarımada’nın en büyük spor salonunu açtık. Çocuklar için oyun salonu açtık. Gelecekte bir meslek okulu açmayı hedefliyoruz çünkü nitelikli personel sıkıntısı sektörümüzün önündeki en büyük engellerden biri” dedi.

İnşaat kalitesi ve estetik ruhla bütünleşmeli

Avustralya’dan getirdikleri iş disipliniyle inşaatlarında kaliteyi ön planda tuttuklarını vurgulayan Seyyar, “Seferihisar’da yerden ısıtma sistemini ilk biz uyguladık. Tüm projelerimizde bunu standart haline getirdik. Moda geçmişimiz olduğu için yapıların sadece mimari değil, estetik olarak da insanların ruhuna hitap etmesini önemsiyoruz. Kaliteyi en üst seviyede sunmak bizim önceliğimiz” diye konuştu.

kutuututututut

Duvarın arkasında kullandığını malzeme önemli

İnşaatın sadece estetikten ibaret olmadığını vurgulayan Seyyar, sözlerini şu şekilde noktaladı: “İnşaat vicdan işidir. Görsel olarak göz alıcı yapılar üretmek mümkün ama önemli olan duvarların arkasında, temelinde kullanılan malzemelerdir. Eğer sadece para odaklı düşünülürse, birkaç yıl sonra sorunlar baş göstermeye başlar. Biz işimizi vicdanla yapıyoruz.”

Emlak Gündemi Haberleri

Yurtdışındaki Yatırımların Yüzde 38,5'i Gayrimenkule Yöneldi
Emlak Vergisine Üst Sınır Getirildi
TOKİ, 8 İlde 246 Konut ve 80 İş Yeri Satacak
İngiltere'de İnşaat Sektörü 5 Yılın En Düşük Seviyesinde
İnşaat Sektörü Batık Kredinin Şampiyonu Oldu