İmar Barışı'ndan Elde Edilen Toplam Gelir Açıklandı

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum imar barışı kapsamında 3 milyon 599 bin 867 adet yapı kayıt belgesi başvurusu yapıldığını ve toplamda 23 milyar 523 milyon 609 bin 133 lira ödeme alındığını söyledi.

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, 2018 yılında yapılan imar affı düzenlemesinden faydalanan kişi sayısını ve yapı kayıt belgesi verilen kaçak yapıları Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’a sordu. Soruya cevap Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’dan geldi.

'3 MİLYON 600 BİN BAŞVURUDAN 23 BUÇUK MİLYAR ELDE EDİLDİ'

Kurum, İmar Barışı kapsamında ruhsatsız veya ruhsat ve eklerine aykırı olarak yapıldığı başvuru sahipleri tarafından beyan edilen yapılar için 08.06.2018 28.08.2019 tarihleri arasında toplamda 3.599.867 adet Yapı Kayıt Belgesi başvurusu yapıldığının bilgisini verdi. Kurum, toplamda 23.523.609.133,65 TL ödeme gerçekleştirildiğini söyledi.

Emlak Gündemi Haberleri

Gayrimenkul Satışlarındaki Durgunluk Geçici mi?
Noyanlar'dan İzmir'de Çifte Heyecan: Ofis Açılışı ve Calista Ön Lansmanı
Kent, Mimarlık ve Mekan!
Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği'nde Önemli Düzenleme!
ABD’de Spacex'in Halka Arzı Servet Yarattı Konut Satışları Patladı