İmar Barışı Geliri ile İnşaat Firmaları Finanse Edilsin

MÜFED başkanı İsmail Kahraman hükümetin inşaat sektörünü desteklemek konusunda bazı adımlar atması gerektiğini söyledi. Kahraman, imar barışı gelirinin bir kısmı ile inşaat firmalarının finanse edilmesini istedi.

Konutta yüzde 18 olan KDV yüzde 8'e, yüzde 4 olan tapu harcı da yüzde 3'e indirilmişti. 31 ekimde sona eren tapu harcı ve KDV indirimi yıl sonuna kadar uzatıldı.

Müteahhitler Federasyonu başkanı İsmail KahramanTeşviklerin uzatılma kararını şu sözlerle değerlendirdi"Bakanlığın açıkladığı indirimlerin uzatılması kararını doğru buluyorum. Bununla birlikte 330 bin müteahhitin hizmet verdiği ülkemizde asıl beklentimiz banka faiz oranlarının düşmesidir. Hükümetimizden acil eylem planı olarak bu konu üzerine eğilmesini talep ediyoruz. İndirimlerin uzaması önemli bir gelişme, fakat insanların alım gücü değişmediği için satışları doğrudan etkilemiyor. Bu dönemde müteahhitler ellerindeki işleri tamamlayıp mevcut stoklarını eritmeye çalışıyor. Şu anda yeni projeler artan girdi maliyetleri nedeniyle ertelendi. Satışların önünü açmak için yapılması gereken şeylerden biri de yeni kaynakların yaratılması. İmar barışıyla elde edilecek gelirin bir bölümü küçük ve orta boy inşaat firmalarını finanse etmekte kullanılabilir. Yeni evlenecek veya ilk defa ev alacak çiftler için belli rakam aralığındaki konutlarda uygun kredi faiz oranları sağlanabilir. Bu konuda hükümetimizden gerekli adımların atılması noktasında sektörün beklentisi var. Ekonominin çarklarının dönmesi adına kredi faiz oranlarının düşmesi gerekiyor."

Emlak Gündemi Haberleri

'Meslektaşlarımızın Yüzde 90'ı İnşaat Yapamıyor' Dedi, İMDER Başkanlığını Bıraktı!
Kadının Her Alandaki Başarısını Projelerimize Yansıttık
Aşamalı Konut Modeli Büyüyor
3 Boyutlu Tapu ve Kadastro Sisteminde Pilot İl Sayısı 15'e Yükselecek
İnşaat Sektörü Güven Endeksi Nisan Ayında 88.6 Puan Oldu