Gecekondulaşma Kırsaldan Başlıyor

Şehir Plancıları Odası Planlama Öğrencileri 8. Yaz Eğitim Kampına katılan İzmir Büyükşehir Belediye başkanı Tunç Soyer gecekondulaşma hikayesinin kırsaldan başladığını ifade etti.

gecekondulaşma sorununun göç ile bağlantılı olduğunu belirten Başkan Soyer;  köylerin mahalleye dönüşmesinin tarımsal üretime darbe vurduğunu ve köylülere ekonomik yükümlülükler sunduğunu kaydetti.

Türkiye’de 16 bin köyün bir gecede kapatıldığına dikkat çeken Başkan Soyer; "Bu son yıllarda yaşadığımız en büyük travmalardan biridir. Üretenleri tarımdan uzaklaştıran bir politika var Türkiye’de. Üretimden uzaklaşan kitleler kırsaldan kente göçüyor; şehirde ucuz iş gücü oluyor. Şehirde acımasız bir rekabet ortamı oluşuyor.  Bizim gecekondulaşma sorunumuz aslında kırsalda başlayan bir hikaye. Biz kırsaldaki üretimi destekleyecek; üretimden aile ekonomisine katkı sağlayacak politikalar üretmeye çalışıyoruz” diye konuştu.

Emlak Gündemi Haberleri

Hobi Bahçeleri Yıkılacak Mı? Ak Parti'den Açıklama Geldi
Kredi İle Konut Alımı Yüzde 20'nin Üzerine Çıktı
Boşanmaların Artması, 1+1 Daire Kiralarını Yükseltiyor
27 İlde 55 Taşınmaz Özelleştirme Programına Alındı
Konut Fiyatları Düşüyor Ama Kira Artışı Hız Kesmiyor