Gayrimenkul Fonu Kuruluyor!

Yeni Ekonomi Paketini açıklayan Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak Gayrimenkul ve enerji fonu kurulacağını söyledi.

Bankaların yapılarını güçlendirmek için pek çok adım atacaklarını belirten Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak çok önemil açıklamalarda bulundu. 

Gayrimenkul Fonu Kurulacak! 

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak gayrimenkul fonu hakkında açıklamalarda bulunarak "Kamu bankalarının sermayesinin güçlendirilmesi içni 28 milyar TL'lik DİBS kamu bankalarına verilecek.

Bilançoları çok daha dirençli hale getirilecek. Özel bakalarımız yeniden sermaye planlarını yürütüyorlar. İhtiyaç halinde bu sermayelendirmeyi yapacaklar. Ulusal veri merkezini de kuracağız. Bir diğer adım aktif kalitesinin artırılması.

Bankalar Birliği öncülüğünde kamunun olmadığı bir yapıda enerji ve inşaat gibi önem teşkil eden sektörlerde enerji girişim fonu ve gayrimenkul fonu oluşturulması var" dedi. Kamu bankalarının dışarıda tutulacağı vurgusunu yaptı. 

Emlak Gündemi Haberleri

Türk Müteahhitler 138 Ülkede 13 Bin Proje Tamamladı
Orta Vadede Yeni Fırsatlar Doğacak, İnşaat Sektörüne Büyük Görev Düşecek
Konut Satışlarında 2,5 Yılın En Sert Düşüşü
Nurol GYO ve Prokar'dan Urla'ya Yeni Proje: Fiyatlar 850 Bin Dolardan Başlıyor
İnşaat Üretimi Yeniden Artışa Geçti