Finlandiya Parlamentosu Ruslara Gayrimenkul Satışına Yasak Getirdi

Finlandiya Parlamentosu, güvenlik gerekçesiyle ülkede ikamet etmeyen Rus vatandaşlarının mülk satın almasını yasaklayan yasayı oy birliğiyle kabul etti

Finlandiya’dan gayrimenkul alanında önemli karar. Haber.dk'da yer alan bir habere göre Finlandiya Parlamentosu tarafından geçtiğimiz Cuma günü oy birliğiyle kabul edilen yeni yasa, ülkede daimi ikameti olmayan Rusların Finlandiya sınırları içinde gayrimenkul satın almasını yasaklıyor. Karar, Finlandiya’nın ulusal güvenliğini koruma amacıyla alındı.

Finlandiya kamu yayıncısı YLE’nin aktardığına göre, yasak daimi ikamet iznine sahip Rusları doğrudan etkilemiyor. Ancak bu kişiler de artık mülk edinmek için resmi makamdan özel izin almak zorunda kalacak. Savunma Bakanı Antti Hakkanen, yasanın sadece Ruslara değil, Avrupa Birliği tarafından saldırgan savaşlara katıldığı ya da Finlandiya için tehdit oluşturduğu değerlendirilen kişi ve şirketlere de uygulanacağını belirtti.

Bakanlık ayrıca, hangi ülkelerin ‘düşmanca’ ya da ‘tehdit unsuru’ olarak değerlendirileceğini belirlemek üzere bir politika çerçevesi hazırlığında olduklarını da açıkladı. Yeni düzenlemeyle birlikte, Finlandiya’nın egemenliğini ve kritik altyapılarını korumaya yönelik önlemler daha da sıkılaştırılıyor.

Emlak Gündemi Haberleri

Ev Sahipleri Kira Vergisini Nasıl Ödeyecek?
İstanbul’a 5 Milyar TL’lik Dört Yeni Konut Yatırımı
Mehmet Şimşek: Daha Çok Kişi Erken Aşamada konut Sahibi Olabilecek
Urla’nın Lokomotifi İnşaat!
Turkmall'dan Karabağlar'a Yeni Aile Sağlığı Merkezi