İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı (İBB) Avrupa Yakası Raylı Sistem Müdürlüğü, Eyüp-Pierre Loti-Miniatürk teleferik hattı için düğmeye bastı.
Eyüp-Pierre Loti-Miniatürk hattı 21 Eylül 2017 Perşembe günü saat 11:30’da ihaleye çıkıyor.
Eyüp Miniatürk teleferik hattının ihale sonrası sözleşmenin imzalandığı tarihten itibaren 15 gün içinde yer teslimi yapılarak inşaatına başlanması ve yer tesliminden itibaren 420 günde tamamlanması planlanıyor.
Yaklaşık 2 kilometre uzunluğunda hata sahip olan Eyüp-Pierre Loti-Miniatürk teleferik hattı 3 istasyondan oluşuyor.
Eyüp Piyerloti teleferik güzergahı şöyle; Hat, Eyüp Haliç vapur iskelesi yanında Eyüp istasyonu ile başlayıp, önemli bir turistik merkez olan Pierre Loti tepesinde hattın ikinci istasyonu ile devam ederek Haliç'in üzerinden geçmek suretiyle bir başka önemli turistik merkez olan Miniatürk'te 3. istasyon ile son bulacak.
Sektörel Haberleri
Kat Karşılığı İnşaat Sözleşmelerinde Müteahhitler İçin 10 Kritik Hukuki Risk
Bakanlıktan Yeni Düzenleme: Hafriyata Dijital Denetim Geliyor
Kuşadası Soruşturmasında İki Müteahhit ile Bir Şehir Plancısı Tutuklandı
İnşaat Sektöründe Marka Mimarı: Remedia
Doğalgaz Bacaları ile İlgili Yeni Düzenleme Geliyor