Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat), Avrupa Birliği (AB) ve Euro Bölgesi'nin ağustos ayına ilişkin mevsimsellikten arındırılmış inşaat üretim verilerini yayımladı.
Verilere göre, Euro Bölgesi'nde inşaat üretimi ağustosta önceki aya kıyasla yüzde 0,1 artarken, geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 2,5 geriledi.
AB'de ise inşaat üretimi ağustosta önceki aya kıyasla yüzde 0,4 yükselirken, 2023'ün aynı dönemine göre yüzde 2,4 düştü.
AB ülkeleri arasında ağustosta inşaat üretiminde önceki aya oranla en fazla artış yüzde 7,2 ile İsveç’te yüzde 6,3 ile Hollanda’da ve yüzde 4,7 ile Romanya’da tespit edildi.
En fazla düşüş ise yüzde 4,3 ile Slovakya’da, yüzde 3,2 ile Belçika’da ve yüzde 3,1 ile Slovenya’da ölçüldü.
İnşaat üretimi yıllık bazda Bulgaristan’da yüzde 5,5, Hollanda’da yüzde 2,5 ve Portekiz’de yüzde 2 artarken, Slovenya’da yüzde 17,1, Slovakya’da yüzde 10,9 ve Macaristan’da yüzde 6 düştü.
Emlak Gündemi Haberleri
Ev Sahipleri Kira Vergisini Nasıl Ödeyecek?
İstanbul’a 5 Milyar TL’lik Dört Yeni Konut Yatırımı
Mehmet Şimşek: Daha Çok Kişi Erken Aşamada konut Sahibi Olabilecek
Urla’nın Lokomotifi İnşaat!
Turkmall'dan Karabağlar'a Yeni Aile Sağlığı Merkezi