Engelliye Uygun Olmayan Binalara Ruhsat Verilmeyecek

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum Yapı Denetim Yönetmeliği'nde yapılan değişiklik ile engelliye uygun olarak projelendirilmemiş binalara ruhsat ve iskan verilmeyeceğini söyledi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Mamak Belediyesi tarafından düzenlenen mahalle iftarında yaptığı konuşmada, vatandaşlarla bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Engellilerin hayatını kolaylaştırmaya yönelik bir düzenlemenin, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdiğini söyleyen Kurum, "Bakanlık olarak yapı denetim kanununda düzenlemeye gittik. Bu düzenleme ile bundan sonra engelli kardeşlerimize uygun projelendirilmemiş hiçbir binaya ruhsat ve iskan verilmeyecektir." dedi.

Kurum, engelli vatandaşlara yönelik çalışmaların devam edeceğini, şehirleri, engellilere uygun hale getireceklerini belirtti.

Emlak Gündemi Haberleri

Hobi Bahçeleri Yıkılacak Mı? Ak Parti'den Açıklama Geldi
Kredi İle Konut Alımı Yüzde 20'nin Üzerine Çıktı
Boşanmaların Artması, 1+1 Daire Kiralarını Yükseltiyor
27 İlde 55 Taşınmaz Özelleştirme Programına Alındı
Konut Fiyatları Düşüyor Ama Kira Artışı Hız Kesmiyor