Engelliler İçin Özel Kampanya

En az %40 engele sahip olan engelliye ev müjdesi, TOKİ tarafından verilmiştir. Bunun için bu kişilerin en az %40 engelli olduğunu belgeleyebiliyor olması gereklidir.

En az %40 engele sahip olan engelliye ev müjdesi, TOKİ tarafından verilmiştir. Bunun için bu kişilerin en az %40 engelli olduğunu belgeleyebiliyor olması gereklidir. Tam teşekküllü bir devlet hastanesinden alınmış olan bir sağlık heyet raporu kabul edilmektedir. Bu kampanyadan yararlanabilme imkanı olan 12 milyon engelli vatandaş bulunmaktadır. Engelli vatandaşların kendilerine sunulan avantajlar sayesinde ödeme konusunda hiç zorlanmadan ev sahibi olabilmelerini sağlayacak olan bu kampanya ile; engelli vatandaşlar ortalama aylık 288 TL ödeyerek ev sahibi olabilmektedirler.

Engelliye Ev Kampanyasından Kimler Yararlanabilmektedir?

Engelliye ev kampanyasından yararlanabilecek olan kişiler şunlardır:

  • Kişinin yaşadığı hane içerisindeki aylık gelir en fazla 2.600 TL olabilmektedir. Bu miktar İstanbul içerisinde yaşayan engelliler için; 3.200 TL’ye kadar çıkmaktadır. Dolayısı ile başvuru yapacak olan kişilerden gelir belgesi talep edilmektedir. Kişinin bulunduğu haneye giren toplam gelirin 2.600 TL’yi aşması durumunda, engelliye ev kampanyasından yararlanma imkanı olmayacaktır.
  • Engelliye ev müjdesi olarak duyurulan bu kampanyaya göre; kişilerin engelli olduklarını kanıtlayan bir belgeye ihtiyaçları vardır ve aynı zamanda Özürlüler İdaresi Kurumu’nun verdiği kimlik kartının fotokopisi de gereklidir.
  • Başvuru yapacak olan engelli kişinin 18 yaşını doldurmuş olması gereklidir.
  • Kişinin başvuracağı TOKİ projesinin yapılıyor olduğu şehirde; başvurusundan en az 2 yıl öncesine kadar ikamet ediyor olması gereklidir.
  • TOKİ’ye başvuracak olan engelli kişilerin başvurularının kabul edilebilmesi için; üzerlerine kayıtlı herhangi bir evin olmaması gereklidir.

TOKİ’den Engellilere Özel Kampanya

TOKİ’nin engellilere özel sunduğu kampanya ile ilgili bilinmesi gerekenler şunlardır:

  • Engelliler için özel olarak, normal kontenjana ek olarak %5 oranında bir ek kontenjan açılmaktadır. Fakat bu oran şehre göre değişiklik göstermektedir. Bazı büyük şehirlerde bu oranın %10’a kadar çıkabildiği gözlenmiştir.
  • En az %40 oranında engeli olan kişilere ayrıcalık tanınmaktadır.
  • Bu kampanya kapsamında ev sahibi olan kişiler geri ödeme yaparken herhangi bir ek faiz ücreti ödememektedir.
  • Engellilere özel olan TOKİ kampanyası için gerekli başvurunun yapılması gereken yer Halkbank’tır.

Emlak Gündemi Haberleri

Kadının Her Alandaki Başarısını Projelerimize Yansıttık
Aşamalı Konut Modeli Büyüyor
3 Boyutlu Tapu ve Kadastro Sisteminde Pilot İl Sayısı 15'e Yükselecek
İnşaat Sektörü Güven Endeksi Nisan Ayında 88.6 Puan Oldu
En Güçlü Yönümüz Marka Ve Ürün Çeşitliliğimiz