Ekrem Demirtaş: Benim Mesleğim Müteahhitlik, Pek Çok Kişi Bunu Bilmez

İnşaat Sektöründe faaliyet gösteren İhsan Çoruhlu, Ekrem Demirtaş'ın 67. komitede desteklediği listeden adaylığını açıkladı. Adaylık açıklamasına katılan Demirtaş, "Benim mesleğim müteahhitlik, pek çok kişi bunu bilmez" dedi

Oda seçimlerinin yaklaşmasıyla birlikte seçim çalışmaları hız kazandı. 9 nisanda gerçekleşecek komite seçimlerinde en büyük rekabetin yaşandığı inşaat komitesinde Ekrem Demirtaş'ın desteklediği listeden komite üyeliği adaylığını açıklayan İhsan Çoruhlu Ayder'de toplantı düzenledi.

Toplantıya  İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, İzmir Trabzonlular Derneği Başkanı Mehmet Karala, Karşıyaka Karadenizliler Derneği Başkanı Yaşar Çanferoğlu ve Karşıyaka İşadamları Derneği yöneticileri de İhsan Çoruhlu, Karşıyaka Müteahhit ve İş Adamları Derneği başkan yardımcısı Adem Şahin ve CHP eski İzmir il başkanı Ali Engin Katıldı.

İnşaat sektöründen geldiğini dile getiren İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş , “Benim mesleğim aslında inşaatçılık, pekçok kişi bunu bilmez. O nedenle sektörünüzün sorunlarını çok iyi biliyorum. 2017 inşaat sektörü için iyi geçti. Ama 2018 için aynı şeyi söylemek zor. 2018’de sorunlar yaşayacaksınız, risk almak zorunda kalacaksınız. Onun için biraz dikkatli hareket etmenizde fayda var” diye konuştu. İnşaat sektöründeki çimento, demir ve inşaat malzemeleri fiyatlarındaki artışın konut satış fiyatına yansıtılamadığına değinen Demirtaş, sözlerini şöyle sürdürdü; “2018’de kredi faizleri çok yükseldi. 2017’de yüzde 0,92 faiz ile kredi kullanılırken şuan bu oran 1,40 seviyelerine dayandı. Bu oranlarla insanların kredi kullanıp ev almaları imkansız. Onun için biraz ölçülü gitmekte fayda var. Türkiye 2017’nin son çeyreğinde yüzde 11,2 büyüdü. Bu bir dünya rekorudur. Ama 2018’de ne olacağı konusunda çok emin değilim. Ekonomi Bakanı yüzde 7 büyüyecek diyor ama bunu sağlamak için inşaat sektörünün işinin iyi olması lazım. Çünkü inşaat sektörü ekonominin lokomotifidir. Lokomotifin hızı düşerse büyüme de düşer. Onun için hükümetten bizim isteğimiz KDV ile ilgili düzenleme yapılması ve konut kredilerinin yüzde 1’in altına çekilmesidir.”

Sektörel Haberleri

Kira Artışları Vatandaşı Karavanda Yaşamaya İtti!
Müşterek Tapu Nedir, Ne Anlama Gelir?
Yanan Alana Otel, Ormanlık Alana Villa
Yarım Kalan İzmir Opera Binası Projesi İptal Oluyor!
Hazine, 5 Yıl vadeli Kira Sertifikası İhracı Gerçekleştirecek