Bilinçli Yatırımın Önünü Açacak Deprem ve Afet Risk Haritaları TUCBS Açıldı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından geliştirilen Türkiye Ulusal Coğrafi Bilgi Sistemi (TUCBS), e-Devlet Kapısı üzerinden vatandaşların erişimine açıldı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından geliştirilen Türkiye Ulusal Coğrafi Bilgi Sistemi (TUCBS), e-Devlet Kapısı üzerinden vatandaşların erişimine açıldı. 630’dan fazla coğrafi veri katmanına sahip sistem, sadece harita değil; deprem kuşakları, taşkın alanları, heyelan riski, dere yatakları gibi afet risklerine dair bilgileri de sunuyor.

BİLİNÇLİ YATIRIMIN ÖNÜNÜ AÇACAK

TUCBS’nin yatırımcı güvenliği açısından kritik önem taşıdığını vurgulayan Altın Emlak Global Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Hakan Özelmacıklı, “Bilindiği üzere 10 Ağustos günü, merkez üssü Balıkesir’in Sındırgı ilçesi olan 6,1 büyüklüğündeki deprem, ülkemizin deprem açısından birçok bölgede risk taşıdığını bizlere bir kez daha hatırlattı. Bakanlığın geliştirdiği TUBCS ile danışmanlar artık müşterilerine yalnızca fiyat veya mevki değil; çevresel sürdürülebilirlik ve afet riskleri konusunda da bilgi verebilecek. Vatandaşlarımız arsa ya da konut alımında, başta deprem riski olmak üzere, merak ettikleri tüm coğrafi bilgilere tek tıkla ulaşabilecek. Bu, bilinçli yatırım kararlarının önünü açacak” ifadelerini kullandı.

Emlak Gündemi Haberleri

İnşaat Devleri Konut Yatırımı İçin İzmir'i Tercih Ediyor
İnşaat Ruhsatında Son 9 Yılın Rekoru Kırıldı
Bakanlık Buca’da 3 Bin Kişilik Yurt İnşası İhaleye Çıktı
Avrupa’da Konut Fiyatları Arttı: Lizbon Zirvede
Kira Yardımında Yeni Dönem: İskân Yönetmeliği Değişiklik Yapıldı