Bergama Katlı Otoparkı Hizmete Açıldı

Bergama Belediyesi tarafından yaptırılan 350 araç kapasiteli Zafer Katlı Otoparkı, Bergamalıların hizmetine açıldı.

Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç tarafından ilk bir ayın ücretsiz hizmet vereceği açıklanan otoparka sabah saatlerinden itibaren araçlar park etmeye başladı. Özellikle çevre düzenlemesi, yeşil alanı ve süs havuzu ile sıra dışı bir görünümü olan otoparkın açılışı bölge esnafını da sevindirdi.

8 Ekim 2016 tarihinde Bergama Kültür Merkezi’nin (BerKM) açılışını gerçekleştiren Belediye Başkanı Mehmet Gönenç; “Otoparkın yapımında ve planlanmasında kent görselliği ve estetiğine önem verdik. Aslında tüm planlarımızı bu doğrultuda gerçekleştiriyoruz. İlklerin şehri Bergama’nın tarihi birikimine, sporda, kültürde ve sanatta gerçekleştirdiği atılımlara karşılık kentsel kimliğinin ön plana çıkmasını sağlayacak projeler hazırlayıp, gerçekleştiriyoruz. Bu doğrultuda yapımını tamamlayarak hizmete açtığımız otoparkımızın trafik ve park sorununu da büyük ölçüde rahatlatacağını umuyorum. İlk bir ay ücretsiz olacak olan otoparkımız Bergamamıza hayırlı olsun" diye konuştu.

Bergama Belediyesi tarafından Zafer Mahallesi'nde yaptırılan ve 13 bin metre karelik kullanım alanına sahip olan otoparkın, 2650 metrekarelik zemin katında 9 adet iş yeri ile yaklaşık 1000 metrekarelik bir alışveriş merkezi yer alıyor. 3 Katı kapalı, 4'üncü katı açık olan otopark 350 araçlık kapasiteye sahip.

Sektörel Haberleri

Doğalgaz Bacaları ile İlgili Yeni Düzenleme Geliyor
Arredi'den Bergama’ya 2 Yeni Mağaza Yatırımı
Genç Yaşta Mimarlık Ofisini Açtı, Hedefi Kente Değer Katan Projelere İmza Atmak
Bakan Şimşek: Enflasyonun Nedeni Kuraklık ve Kira Fiyatları
Barankaya İnşaat Yol Yapımında Yeni Teknolojileri Devreye Aldı!