Belediye Başkanından Zorlu Konak Projesine Tepki: İçime Sinmiyor

Konak Belediye başkanı Abdül Batur, Pasaport’taki Passtel AVM ve eski tütün depolarının bulunduğu 3 bin 532 metrekarelik alana inşa edilecek, 146 metre yüksekliğinde, 42 kattan oluşacak Zorlu Konak projesine itirazını dile getirdi.

Konak'ın kalbine hançer gibi saplanan gökdelen projesinin içine sinmediğini belirten Başkan Batur,  İzmir’in kalbine saplanmış hançer gibi tanımlamasında bulundu.

Bu yükseklikteki bir gökdelenin Konak’ın merkezine yapılmasını hiçbir açıdan doğru bulmadığını ve mimarlık mesleğinden gelen biri olarak içine sindiremediğini dile getiren Başkan Batur, “Kent siluetini de bozacak böyle bir projeyi biz de doğru bulmuyoruz. Bir kere İzmir’de yüksek yapılar için ayrılmış bölgeler var. Yüksek projeler için bu bölgelerin kullanılması gerekiyor. Kaldı ki Konak’ın ne alt yapısı ne de trafiği bu yoğunluktaki bir projeyi kaldırmaz" dedi.

Ruhsatlandırma sürecinde yetkilerinin kısıtlı olduğunu da belirten Batur, “Ancak Konak’ı yöneten yerel yönetim olarak ben ve yerel yönetim meclisi olarak bunu engellemek için elimizden geleni yapacağız. Belediyemizin hukuk birimlerini de bu anlamda atılabilecek her türlü adımı atmaları konusunda harekete geçirdik" diyerek  bunun peşini bırakmayacaklarını  ve gerekli hukuki çalışmaları yaptıktan sonra meclise ve kamuoyuna bildireceklerini söyledi.

Emlak Gündemi Haberleri

Bakanlıktan 360 Çeşme Otel Projesine Onay Çıktı
Torbalı’da Parselasyon Planı Askıya Çıktı: Parsel Sahiplerine Uyarı
Bakan Kurum'dan Belediyelere Kentsel Dönüşüm Çağrısı
Buca Cezaevi Alanı Planı Askıya Çıktı
Pazarda Başlayan Yolculuğumuzu İnşaatta Markaya Dönüştürdük