Balıkesir Depreminde Yıkılan Binanın Müteahhiti Gözaltına Alındı

Balıkesir’in Sındırgı ilçesinde depremde yıkılan 3 katlı bina ile ilgili soruşturma başlatıldı. Müteahhit ve bina sahibi, “Taksirle Ölüme ve Yaralanmaya Neden Olma” suçundan gözaltına alındı.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Balıkesir’in Sındırgı ilçesinde depremde yıkılan 3 katlı bina ile ilgili açıklama yaptı.

Depremde bir vatandaşın hayatını kaybettiğini hatırlatan Tunç, Sındırgı Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldığını bildirdi.

Bakan Tunç'un sosyal medya hesabından aktardığına göre soruşturma kapsamında, yıkılan binada inceleme yapmak üzere inşaat mühendisi, mimar ve jeofizik mühendisinden oluşan bilirkişi heyeti görevlendirildi. Binadan karot örnekleri alan heyet, teknik incelemeler başlattı.

Bilirkişi heyetinin ön raporu doğrultusunda ise binanın inşaatını yapan müteahhit ile bina sahibi, “Taksirle Ölüme ve Yaralanmaya Neden Olma” suçundan gözaltına alındı.

Emlak Gündemi Haberleri

Yurtdışındaki Yatırımların Yüzde 38,5'i Gayrimenkule Yöneldi
Emlak Vergisine Üst Sınır Getirildi
TOKİ, 8 İlde 246 Konut ve 80 İş Yeri Satacak
İngiltere'de İnşaat Sektörü 5 Yılın En Düşük Seviyesinde
İnşaat Sektörü Batık Kredinin Şampiyonu Oldu