Arsayı Devlet Verecek Evi Vatandaş Yapacak!

Türkiye genelinde altyapısı hazır, konut imarlı arsaların dar gelirli vatandaşlara satışı için hazırlıklar sürüyor. Evi olmayan vatandaş tek parselde kendi evini yapabilecek veya talep örgütlenmesi ile daha büyük parseller alabilecek.

Konut fiyatlarında ve kiralarda gerçekleşen fahiş artışlar ile ilgili hükümet yeni bir proje hazırladı. Bir yandan cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi olduğu ifade edilen TOKİ hazırlıkları devam ederken, bir yandan ise ülke genelinde altyapılı konut arsası satışı gerçekleşecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan eylül ayında hem sosyal konut projesi TOKİ’yi hem de arsa satışları ile ilgili tüm detayları açıklamış olacak.

EVİ OLMAYAN ALACAK
Bu projede yalnız hiç evi olmayan vatandaşın kullanımına açılacak Hazine’nin arazileri, yine aynı şekilde vatandaşın özel şekilde konut yapması için uygun şartlarda uzun vadeli ödeme koşulları ile satışa çıkarılacak.

Vatandaş tek parsel içinde kendi evini yapacak veya talep örgütlenmesi ile daha büyük parseller isteyip satın alabilecek. İsteyen kişiler ise müteahhitlerle anlaşacak.

Aktarılanlara göre; altyapıya sahip arsaların Ankara'da Gölbaşı, İstanbul'da Tuzla, Çatalca gibi bölgelerde satışa çıkarılması düşünülüyor. İzmir, Bursa, Konya,  Adana  gibi özellikle konut fiyatlarının çok arttığı şehirlerde arsa üretimi için çalışmalar hala devam ediyor.

VATANDAŞ İSTERSE YAPABİLİR
Arsa projesi ile ilgili verilen talimatlar üzerine Milli Emlak Genel Müdürlüğü ve TOKİ ise çalışmalarına devam ediyor. Arsanın yerine ve metrekare oranlarına göre fiyatlar hesaplanacak.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı halka konut tiplerini seçmeleri için projeler çalışacak. Fakat vatandaş da imar planına uygun projesini hazırlayıp, ruhsatını alarak evini yapabilecek. İhtiyaca ve isteğe göre arsa sayısının belirlenmesi düzenlenirken, düzenli satış yapılması isteniyor.

PROJELER SÜREKLİ OLACAK
Daha önce sosyal konutun yanında Hazine arazilerini de uygun ödeme koşulları ile satışa çıkaracaklarını belirten Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "Sürekli olarak arazi üretimi yapılarak, talep edilen yerlerde çalışmalar an be an devam ediyor olacak. Şehirlerin ihtiyacını karşılama isteğiyle sürdüreceğiz" ifadelerini kullandı.

Emlak Gündemi Haberleri

'Meslektaşlarımızın Yüzde 90'ı İnşaat Yapamıyor' Dedi, İMDER Başkanlığını Bıraktı!
Kadının Her Alandaki Başarısını Projelerimize Yansıttık
Aşamalı Konut Modeli Büyüyor
3 Boyutlu Tapu ve Kadastro Sisteminde Pilot İl Sayısı 15'e Yükselecek
İnşaat Sektörü Güven Endeksi Nisan Ayında 88.6 Puan Oldu