Almanya'da 226 İnşaat Şirketi İflasını Açıkladı

Almanya'da koronavirüs salgını öncesine dair açıklanan verilerde inşaat sektöründe oluşan durum ortaya çıktı. Ülkede 226 inşaat firması iflasını açıkladı.

Almanya'da iş dünyasında yaşanan son duruma ilişkin yapılan araştırma verileri açıklandı.  Kamuoyu ile paylaşılan verilerde Almanya'da Şubat ayında faaliyetlerine son veren, iflas eden firmaların sektörlerine ilişkin bilgiler verildi. Bu verilerde hangi sektörde kaç işletmenin iflas ettiğine dair veriler paylaşıldı.

İşte o veriler;

ALMANYA'DA 226 İNŞAAT ŞİRKETİ İFLAS ETTİ

Almanya Federal İstatistik Ofisi (Destatis) tarafından yapılan açıklamalarda 2020 yılında Almanya genelinde toplan 1529 işletme iflas etti. İflas eden bu şirketlerin sektörlerine ilişkin açıklanan verilerde ise; inşaat sektöründe oluşan yüksek orna dikkat çekti. Almanya Federal İstatistik Ofisi Şubat 2020'de 226 inşaat işletmesinin iflas ettiğini duyurdu.

2019 yılı verileri ile 2020 yılı verileri kıyaslandığında iflas oranlarının 2019 yılının aynı dönemine kıyasla yüzde 3,2 gerilediği görülüyor.  Avrupa'nın lokomotif ülkeleri arasonda yer alan Almanya'da iflaslardan en çok 255 iflas davasıyla motorlu taşıtların bakım ve onarımı dahil toptan ve perakende ticaret sektörü etkilendi. Bunu 226 iflas başvurusuyla inşaat sektörü takip etti.

Emlak Gündemi Haberleri

'Meslektaşlarımızın Yüzde 90'ı İnşaat Yapamıyor' Dedi, İMDER Başkanlığını Bıraktı!
Kadının Her Alandaki Başarısını Projelerimize Yansıttık
Aşamalı Konut Modeli Büyüyor
3 Boyutlu Tapu ve Kadastro Sisteminde Pilot İl Sayısı 15'e Yükselecek
İnşaat Sektörü Güven Endeksi Nisan Ayında 88.6 Puan Oldu