Alışveriş Merkezi Yatırımcıları Bayramda Tatil İstemiyor

Alışveriş Yatırımcıları Derneği (AYD) bayramın ilk günleri alışveriş merkezlerinin kapalı olmasını eleştirdi. Dernek yaptığı yazılı açıklamada bayramın ilk günleri AVM'lerin açılması için valilere çağrıda bulundu.

Ramazan Bayramı’nın ilk gününde AVM'lerin tatil olması yönündeki ortaya atılan çeşitli görüşler üzerine, Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği’nden şu açıklama yapılmıştır:

“Alışveriş merkezlerimiz artık ticari işlevinden çok vatandaşlarımızın sosyalleştikleri, kültürel faaliyetlerde bulundukları mekanlar olarak hayatımızda yer alıyor. Dolayısıyla bayram günlerinde bu özellikleri ile daha da öne çıkan AVM’lerin kapalı tutulmasını anlamlandırmak zor. Öte yandan ülkece çok çalışmamız gereken bir dönemden geçiyoruz. Nasıl turizm sektörünün bu günlerde canlanması bekleniyorsa aynı şekilde Türkiye’nin ve perakende sektörünün alışveriş ile hayatiyetini geliştirmesi de doğal bir durumdur. Bayram tatili dolayısıyla AVM’lerin her zamankinden fazla turist ziyaretçi ağırlama potansiyeli de unutulmamalıdır. Ancak bu konuda takdir ve yetkinin sayın valilerimizde olduğunu belirtir, AYD olarak alınacak her türlü karara tüm üyelerimizin saygı duyacağını ifade etmek isteriz.

Saygılarımızla

Alışveriş Merkezi Yatırımcıları Derneği

Sektörel Haberleri

Doğalgaz Bacaları ile İlgili Yeni Düzenleme Geliyor
Arredi'den Bergama’ya 2 Yeni Mağaza Yatırımı
Genç Yaşta Mimarlık Ofisini Açtı, Hedefi Kente Değer Katan Projelere İmza Atmak
Bakan Şimşek: Enflasyonun Nedeni Kuraklık ve Kira Fiyatları
Barankaya İnşaat Yol Yapımında Yeni Teknolojileri Devreye Aldı!