Ali Kurt'tan Konut Sektörüne Çağrı

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, sosyal medya hesabından konut piyasasına ilişkin değerlendirmelerde bulunarak konut sektörüyle ilgili açıklamalar yaptı.

KİTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt bugün Twitter üzerinden son aylarda konut fiyatlarına yönelik değerlendirmede bulundu. Kurt, değerlendirmesinde konut fiyat artışına dikkat çekerek kamu ve özel sektörlerin çözüm üretmesi için bir araya gelmesi yönünde çağrıda bulundu.

"Merkez Bankası’nın yayınladığı resmi verilere göre maalesef İstanbul’da ortalama satış birim değerleri uzun süredir artarak seyrediyor. Gelin bu verileri biraz yakından değerlendirelim. Konut satış birim değerleri Türkiye’de ortalamada 4.415, İstanbul’da 6.676 TL’ye çıkmış durumda. Vatandaşlarımızın büyük çoğunluğu asgari ücret ve civarında gelirle yaşamaya çalışıyor. Artan kiralar ve yüksek faiz nedeniyle asgari ücretle geçinenler eski, sağlıksız konutlarda oturmaya mahkum bırakılıyor. Ülkemizin ekonomik kırılganlığı sebebi ile her geçen gün maliyetler ciddi oranda artıyor. Mesela; demir fiyatları 2019 yılında 3.480 TL  iken, şu an 7.500 TL. Bu durum; gerçekten ihtiyaç sahiplerinin konut edinmesini  güçleştiriyor. Herkesin dayanıklı konutlarda yaşama hakkını gözeterek, bu soruna çözüm bulabilmek için kamu ve özel sektör bir araya gelerek alternatif çözümler geliştirmek zorundayız."

Emlak Gündemi Haberleri

Halkbank Genel Müdürü: Konut Kredisi Faizleri Yüzde 2’lere İnecek
SGK'dan Buca'da 90 Milyon TL'ye Satılık Arsa
Zen Yapı'nın Konkordato Talebi Reddedildi
En Uygun Konut Kredisi Faiz Oranları
Değerli Konut Vergisinde Son Gün 20 Şubat