Hazine ve Maliye Bakanlığı Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Çeşme'de bulunan iki taşınmazın özelleştirme ihalesinde nihai pazarlık görüşmelerini tamamladı.
Alaçatı Mahallesi'nde yer alan 269 ada 1 parsel ile 4391 ada 1 parseldeki taşınmazlar, toplam 35 bin 336,93 metrekarelik alanlarıyla bir bütün halinde ihaleye çıkarıldı.
13 Ekim 2026 tarihinde saat 14.00'te gerçekleştirilen nihai pazarlık görüşmelerinde en yüksek teklif, Arstek İnşaat Ticaret Anonim Şirketi tarafından verildi. Şirketin teklif tutarı 1 milyar 300 milyon TL olarak açıklandı.
İhaleye 5 yatırımcı katıldı
Özelleştirme İdaresi Başkanlığının açıklamasına göre ihaleye beş yatırımcı katıldı.
İhalede teklif sahibi olarak yer alan şirketler şöyle:
Erencan Yapı İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi
Timtaş Grup İnşaat Anonim Şirketi
Biriva Grup Mühendislik Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi
İzmir Alaçatı Ortak Girişim Grubu
Arstek İnşaat Ticaret Anonim Şirketi
Metrekare başına yaklaşık 36 bin 800 TL teklif
Arstek İnşaat'ın 1,3 milyar TL'lik teklifi, taşınmazların toplam 35 bin 336,93 metrekarelik yüzölçümü üzerinden hesaplandığında metrekare başına yaklaşık 36 bin 789 TL'ye karşılık geliyor.