31. Uluslararası İnşaat Teknolojileri Fuarı 3-5 Mayıs'ta!

Design Build 2017 31. Uluslararası İnşaat Teknolojileri Fuarı, Sydney'de 3-5 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşecek. Fuara, 11 şirket katılacak.

Avustralya'nın başkenti Sydney'de 3-5 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek Design Build 2017 31. Uluslararası İnşaat Teknolojileri Fuarı'na Türkiye'den 11 firma milli katılım gösterecek.

2016 yılında Türkiye'den Avustralya'ya 30 milyon 842 bin dolarlık doğal taş ihracatı gerçekleştiğini belirten İstanbul Maden İhracatçıları Birliği (İMİB) Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Selçuk Çevik, "İhracat yaptığımız ülkeler içinde Avustralya 10'uncu sırada yer alıyor. Hedefimiz ihracatımızı fuarında etkisiyle yüzde 20 artırarak 37 milyon dolar seviyesine çıkarmak." diye konuştu.

Avustralya'nın sektördeki en önemli etkinliği olma özelliği taşıyan fuarın geçtiğimiz yıl tüm dünyadan büyük ilgi gördüğünü kaydeden Çevik, fuara geçen yıl 300'ün üzerinde firmanın katılım gösterdiğini, ziyaretçi sayısının da 6 bin 659 olarak gerçekleştiği bilgisini verdi.

Çin'in Avustralya'ya 98 milyon dolarlık doğal taş ihracatı gerçekleştirdiğini ifade eden Çevik, "Çin'in avantajı büyük, iş gücünün uygunluğu ve en önemlisi Avustralya kıtasına yakın olması dolayısıyla ticareti daha kolay. Bu pazarda bizim rakibimiz İtalya. Onların taşlarından daha iyi taşlarımız var. Çok kaliteli üretim yapan fabrikalarımız mevcut. Bizim Avustralya'ya İtalya'dan daha fazla taş satmamamız için hiçbir neden yok. Fuara daha önce bireysel katılımlar olmuş fakat ilk defa bir milli katılım düzenleniyor." dedi.

İnşaat Malzemeleri Haberleri

35 Metrekarelik Atölyeden 3.500 Metrekarelik Üretim Gücüne...
Seramikte En Zor Yıl Geride Kaldı, Finansmanı Güçlü Firmalar Ön Plana Çıktı
Buca Yapı’dan Amerika’ya Uzanan Başarı Hikâyesi
Yapı Lift Mimarlık ile Arser Asansör Güçlerini Birleştirdi
12 Yaşında Çırak Olarak Sektöre Girdi , İnşaatın En Güçlü Tedarikçilerinden Biri Oldu