Orman Ve Su İşleri Bakanlığı'ndan İzmir'e 2 Yeni Tesis

Orman Ve Su İşleri Bakanlığı'ndan İzmir'e 2 Yeni Tesis

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, yarın (22 Mart, Çarşamba) gerçekleştireceği İzmir ziyareti kapsamında Menderes, Ödemiş, Kiraz ve Beydağ İlçeleri’nde merasimler düzenleyecek. Prof. Dr. Veysel Eroğlu, program kapsamında Ödemiş’te Devlet S

A+A-

Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu ayrıca İzmir’de düzenleyeceği merasimlerle Orman Genel Müdürlüğü’nün (OGM) orman köylülerini desteklemek maksadıyla uygulamaya koyduğu gelir getirici tür ağaçlandırma projesi kapsamındaki sertifikaları kurayla köylülere dağıtacak. Bu kapsamda toplam 30 aileye gelir getirici tür ve 15 aileye Orköy sertifikası verilecek.

İzmir’e 2 Tesis Kazandırılıyor

Prof. Dr. Veysel Eroğlu, 22 Mart Çarşamba günü saat 09.30’da Menderes Belediyesi Amfi Tiyatro Salonu’nda düzenlenecek temel atma merasiminde DSİ tarafından inşa edilecek 13 milyon lira yatırım bedelli Menderes İlçe Merkezi ile Mahalleleri 1. Kısım Taşkın Koruma Tesisinin temelini atacak. Ayrıca 10 aileye gelir getirici tür, 6 aileye ise Orköy sertifikası verecek.

Daha sonra Ödemiş’e geçecek olan Prof. Dr. Eroğlu saat 14.00’te Ödemiş Belediyesi Kongre Merkezi’nde düzenlenecek temel atma merasimde DSİ tarafından inşa edilecek Rahmanlar Sulaması’nın temelini atacak. Ayrıca 10 aileye gelir getirici tür, 3 aileye ise Orköy sertifikası verecek.

Ödemiş’in ardından Kiraz’a geçecek olan Prof. Dr. Veysel Eroğlu saat 16.00’da Kiraz Belediyesi Konferans Salonu’nda düzenlenecek sertifika dağıtım merasiminde 10 aileye gelir getirici tür, 3 aileye ise Orköy sertifikası verecek.

Son olarak 17.30’da Beydağ Belediyesi Konferans Salonu’nda düzenlenecek sertifika dağıtım merasimine iştirak edecek olan Prof. Dr. Veysel Eroğlu burada ise 10 aileye gelir getirici tür, 3 aileye ise Orköy Sertifikası verecek.

Bakan Prof. Dr. Veysel Eroğlu tarafından temeli atılacak tesisler ile 14 bin 940 dekar zirai arazi suya kavuşacak. Ayrıca Menderes İlçe Merkezi ile Dereköy, Görece, Özdere ve Gümüldür Mahalleleri taşkın zararlarından korunacak.

11 Bin 500 Fidan Vatandaşlara Ücretsiz Olarak Dağıtılacak

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu ayrıca bu 4 ilçede zeytin, fıstık çamı, ceviz, mavi servi, kara servi ve defne fidan türlerinden oluşan toplam 11 bin 500 adet fidanı vatandaşlara ücretsiz olarak dağıtacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.