Müşterinin İstediği Ürünü Satmak Yerine İstediği Yere Uygun Ürün Satıyoruz

Müşterinin İstediği Ürünü Satmak Yerine İstediği Yere Uygun Ürün Satıyoruz

AYSA Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Savaş Özgürol, “Müşteriye istediği ürünü satmak çok kolay. Doğru malzemeyi doğru mekâna vermeniz gerekiyor. Biz müşterinin istediği ürünü değil istediği yere uygun ürün satıyoruz” dedi.

A+A-

İzmir'de lise eğitimine devam ederken bir nalburda çırak olarak çalışma hayatına başlayan Savaş Özgürol, üniversite kazanmasına karşın okumama kararı aldı. Gıda Çarşısı’nda bir seramik firmasında iş hayatına başlayan Özgürol, 9 yıl boyunca aynı firmada çalıştı. Daha sonra çalıştığı firmanın Bodrum’da mağaza açmasıyla Bodrum’a taşındı. Burada evlendikten sonra kendi işini kurmaya karar verip Aydan Aksoy ile 2002 yılında AYSA Yapı şirketini kurdu. Aydan Aksoy, kısa bir süre sonra ortaklığı sonlandırma kararı alarak şirketle yollarını ayırdı.

Sektörde 20 yılı geride bırakan AYSA Yapı, 12 yıldır Kütahya Seramik bayisi olarak Bodrum’da satış rekoru kırıyor. Bodrum’daki toplam seramik satışlarının yarısından fazlasını tek başına karşılayan AYSA Yapı, yılda 300.000 metrekarenin üzerinde seramik satıyor. Bodrum’daki toplam seramik satışı ise 550.000-600.000 metrekare civarında.

Konacık ve Yalıkavak Gökçebel’deki 2 mağazası ve 17 kişilik ekibiyle müşterilerine hizmet veren AYSA Yapı, 10 dönümlük arazi içerisinde 4.000 metrekarelik kapalı alanıyla geniş bir depolama alanına sahip.

savas-ozgurol.jpg

“İşimizden kazandığımızı işimize yatırdık.”

İşini çok seven biri olduğunu ifade eden Savaş Özgürol, “Beni, depoda forkliftin üzerinde mal indirirken de görebilirsiniz, sahada tahsilat yaparken de mağazada satış yaparken de. Şirketimizi sıfırdan bu noktaya büyük özveriyle getirdik. Kazandığımızı hep işimize harcadık, bu nedenle de hızlı bir şekilde büyüdük. Şirketimizin bu noktaya gelmesindeki en büyük pay eşim Nazan Özgürol’a aittir. Her zaman, her koşulda en büyük destekçim olmuştur. Çalışma arkadaşlarımızın da emekleri çoktur. Bu, tek kişinin yapabileceği bir iş değil. İşin mimarları bizim çalışma arkadaşlarımızdır. Doğru bir ekiple doğru işler yapmaya çalışıyoruz. Geldiğimiz nokta da işimizi doğru yaptığımızı gösteriyor.” dedi.

“Doğru malzeme doğru alanda kullanılmalı.”

“Doğru hizmet verdiğimiz için bu noktaya geldik.” diyen Özgürol, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Müşteriye istediği ürünü satmak çok kolay. Müşteri bu ürünü istiyorum dediğinde ürünü verir ücretini alırsınız. Biz, sattığımız her ürünün nerede kullanılacağıyla ilgili müşterilerimize sorular sorarız. Çünkü doğru malzemeyi doğru mekâna vermeniz gerekiyor. Parlak malzemeyi duş içinde kullanırsanız kayıp düşersiniz. Havuz içine anti slip malzeme kullanırsanız temizliğini yapamazsınız. Biz, bu gibi nedenlerle ürünleri müşterilerimize doğru şekilde anlatıp onları yönlendiriyoruz. Müşterilerimiz bizim için oldukça önemli, biz de oldukça dikkatli ve özenliyiz. Hata yapabiliyoruz ancak hata yaptığımızda da telafi etmeyi biliyoruz. Sattığımız markaların tamamı ürünlerinin arkasında duran markalar.”

ng-kutahya-seramik-bayi-aysa-yapi.jpg

“Tek hedefimiz işimizi doğru yapmak.”

Ciro ve satış hedeflerinin olmadığını belirten Savaş Özgürol, “Tek hedefimiz işimizi olabildiğince doğru yapmak, işimizde dürüst olmak, müşterilerimizle olan diyaloglarımızı iyi tutmak. Bu hedefleri yakaladığınızda zaten satışta başarılı oluyorsunuz. Yapabileceğimizin en iyisini yapmaya çalışıyoruz. İnsanlar mağazalarımızın kapılarından bize güvenerek giriyor. Müşterilerimize opsiyon tanıyoruz, çok katı kurallarımız yoktur. Müşterilerimiz bizimle çalıştığında rahat hareket edebiliyor.” dedi.

“Bayinin özverisi, markanın gücü”

Satışta başarılı olmak için hem bayinin hem de markanın güvenilir olması gerektiğine dikkat çeken Özgürol şunları ekledi: “Daha önce çalıştığımız markanın piyasadaki gücünün azaldığını gördüm. 2012 yılında marka değişikliğine giderek Kütahya Seramik bayiliğini aldık. Kütahya Seramik, o dönemde iyi bir ivme yakalamıştı. Firma sahiplerinin markalarına sahip çıkması ve Ege Bölgesi’nde çalışan arkadaşların işlerinde çok başarılı olması bu markayı tercih etmemizde oldukça etkili oldu. Çok doğru bir karar aldık ve merdivenleri birlikte çıktık. Bizim özverili çalışmamız ve markanın gücüyle Bodrum’da bu noktaya ulaştık. Seramik satışında öncelikle bayinin güvenilir olması çok önemli. İyi bir markayı herhangi bir bayide satmaya kalkarsanız müşteri tedirgin olarak mağazaya girer. O mağazaya sadece perakende müşteri gelir. Çok güvenilir bir bayinin de güvenilir olmayan bir markayı satması doğru değil. Bu nedenlerle hem bayinin hem de markanın güvenilir olması gerekiyor.”

“Doğal ve büyük ürünler tercih ediliyor.”

Sektördeki 30 yıllık tecrübesini ve sektördeki gelişimi anlatan Özgürol, son olarak şu ifadelere yer verdi: “30 yıldır bu sektörde biri olarak sektör, benim bile hayal edemeyeceğim bir yere geldi. Trendler ve teknolojiler hızla gelişiyor. Markaların da bu hızlı değişime hemen adapte olması gerekiyor. Uzun zamandır doğal ve beton serilerine yoğun bir talep var. Bu trendin geçmeyeceğini düşünüyorum. Eskiden 30*60 ebadında ürünlerden insanlar korkarken bugün 60*120 standart ebadımız oldu. İlk mağazamızda en büyük ebadımız 30*60’tı, daha sonra açtığımız mağazaya 80*80 ebadında ürün koyduk. Ciddi bir stok da yapmıştık. O stoklarımız 45 günde eridi. O zamanlar büyük ebatların tercih edildiğini gördük ve bu ürünlere yöneldik. Markaya kazandırdığımız ürünler de var. Bodrum Stone adlı ürünü Mandarin Oriental projesinde kullanmak üzere özel olarak ürettirdik. Kütahya Seramik, teknolojileri ile bizi destekleyerek doğada çıkan taşın neredeyse aynısını üretti. Çok başarılı bir ürün oldu ve birçok projede kullanıldı.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.