Mersin Limanı Açıldı!

Mersin Limanı Açıldı!

Akfen Holding, toplam 6 milyar TL’lik yatırım paketinin ilk açılışını Mersin Limanı’nda yaptı. Hamdi Akın, sırada toplam değeri 5.5 milyar TL'yi bulan altı açılış daha olduğunu söyledi.

A+A-

Akfen Holding’in iştiraki Mersin Uluslararası Limanı’nın (MIP) dünya limanlarıyla rekabet gücünü arttırmak amacıyla inşa edilen East Med Hub Terminali (Doğu Akdeniz Terminali) hizmete açıldı. Düzenlenen açılış törenine T.C. Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Mersin Valisi Özdemir Çakacak, Akfen Holding ve MIP Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın ve MIP Yönetim Kurulu Üyesi David Yang katıldı.

ENERJİYE 1.8 MİLYAR LİRA

Töreninde konuşan MIP Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın, Türkiye’nin istikrarlı bir şekilde büyümesi için yatırımlarına durmadan devam ettiklerini belirtti. Akın, sözlerine şöyle devam etti: “Akfen Holding olarak ‘2017'de toplam 6 milyar TL’lik’ yatırım yapıyoruz. Bunun 3,4 milyar TL’sini sağlık alanında Kamu-Özel İşbirliği (PPP) modeli ile yatırımını üstlendiğimiz Isparta, Eskişehir ve Tekirdağ şehir hastaneleri projeleri oluşturuyor. Ayrıca enerji sektöründe 1,8 milyar TL’lik yatırım planımız var. Son olarak geçtiğimiz kasım ayında Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından ihalesi yapılan Elektrik Üretim A.Ş.'ye ait toplam 178 MW gücündeki Menzelet ve Kılavuzlu hidroelektrik santralları için en yüksek teklifi verdik. Santralların grubumuza en kısa sürede devri için çalışmaları sürdürüyoruz.” 

Mega Gemiler Yanaşacak 

Törene katılan PSA Avrupa&Amerika Bölge CEO’su ve MIP Yönetim Kurulu Üyesi David Yang ise; "Bu önemli yatırım mega gemilere Mersin’in kapılarının açılmasını sağladı. MIP ilerleyen süreçte direkt seferlerin açılması ve sefer sürelerinin kısalmasıyla Ortadoğu ve bağımsız devletler topluluğu ülkelerinin ana limanı olacak. Biz gelecekte dünya ölçeğinde bir limanı Mersin’e kazandırmak istiyoruz” dedi. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.