Malatya Battalgazi'ye Devlet Hastanesi Geliyor

Malatya Battalgazi'ye Devlet Hastanesi Geliyor

Sağlık-Sen Malatya Şube Başkanı Mehmet Bingöl, Sağlık-Sen Genel Başkan Vekili Semih Durmuş’la birlikte Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci’yi ziyaret etti. Başkan Bingöl, “En kısa zamanda burada bir hastanenin yapılacağının izlemini aldık” dedi.

A+A-

Malatya’daki Kamu Hastanelerinde yeni sözleşme yapacak personellerle ilgili bir değerlendirmeleri olduğunu söyleyen Başkan Bingöl, Sağlık-Sen Genel Başkan Vekili Semih Durmuş’la birlikte Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci’yi ziyaret ettiklerini belirtti.

“GÜZEL BİR NETİCE ALDIK”

Başkan Bingöl, “Bakanımız da sağlık alanında bizim sahada oluşumuzdan dolayı ve Sağlık-Sen Malatya’da sağlık alanında en büyük sendikası olduğu için bizlere sorular sordular ve bununla ilgili hem istişare hem de değerlendirme toplantısı yaptık. Karşılıklı görüş alışverişinde bulunduk. Önümüzdeki süreç içerisinde sahada Malatya’daki bir Sivil Toplum Örgütü olarak ‘bizlerin göremediği ve sizlerin sahada yaşadığı sıkıntılarınız nelerdir?’ diye sorular sordular. Bu yönde kendileriyle paylaştığımız bir sunumumuz oldu. Gerçekten sunum güzel ve verimli oldu. Güzel bir netice aldık” şeklinde konuştu.

SAĞLIK YATIRIMLARI DA ELE ALINDI

  “Bu süreç içerisinde kendileriyle sahada çalışanların, kurumun ve ilimizin menfaatlerin doğrultusunda ‘neler yapabiliriz?’ diye konuları paylaştık” diyen Başkan Bingöl, sözlerine şöyle devam etti:

“Sivil Toplum Örgütleriyle birlikte istişare yapıldığı zaman neticenin o ilin çalışanlarının, menfaatlerinin, vatandaşların sağlık alanında yararlanacakları konularda ciddi güzelliklerin olacağını düşünerek böyle bir çalışma gerçekleştirdik. Bakanımız bizim için çok önemli. Bakanımızla ayrıca Malatya’ya yapılacak sağlık yatırımlarıyla ilgili de görüşmelerimiz oldu. Özellikle Battalgazi ilçesine yeni yapılacak Devlet Hastanesi ve diğer alanlardaki sağlık kuruluşlarıyla ilgili bir değerlendirmemiz oldu. Battalgazi Devlet Hastanesi’nin yapılmasıyla ilgili ciddi bir mesafenin kat edildiğini gördük. En kısa zamanda burada bir hastanenin yapılacağının izlemini aldık. Diğer taraftan Fizik Tedavi Merkezi’yle ilgili bir değerlendirmemiz oldu. Bu süreç içerisinde Malatya’da bir Akıl ve Ruh Sağlığı Merkeziyle ilgili bir hastanenin olması, Göğüs Hastalıklarıyla ilgili bir merkezin oluşturulması hakkında da bir istişare yaptık. Bakan Bey’le Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Prof. ve Doçentlerin görev almasını konusunu da dile getirdik. Özellikle yöneticilerin de profesör ve doçent olması hususunda bir görüşümüz oldu. Bunun alt yapısının daha sağlam olursa bunun sonucunun da daha iyi olacağını söyledik. Kendileri de bizimle aynı düşünde olduklarını ifade ettiler.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.