Konutta Vergi Düzenlemesi Yatırımcının Yurtdışına Yönelmesine Neden Olur

Konutta Vergi Düzenlemesi Yatırımcının Yurtdışına Yönelmesine Neden Olur

İZEKO Başkanı Güleroğlu, ikinci konuttan daha fazla vergi alınmasını öngören yasa teklifinin Meclis’ten geçmesi halinde yatırımcının gayrimenkul yatırımını Kıbrıs’ta, Dubai’de, Atina’da gayrimenkul yatırımı yapmaya sevk edeceğini söyledi

A+A-

Emlak sektörünü yakından ilgilendiren, Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın “Vergi reform paketi” çalışması çerçevesinde ikinci ve daha fazla konutu olanlardan kademeli olarak daha çok vergi alınmasını öngören yasa taslağı tartışmaya açıldı. Önümüzdeki ay içerisinde meclise gelmesi beklenen taslak kabul edildiği takdirde, ikinci ve daha fazla konutu olanlar, kademeli olarak çok yüksek emlak vergisi ödemek zorunda kalacak. Ege’de Son Söz’de yer alan habere göre; İzmir Emlak Komisyoncuları Esnaf Odası Başkanı Mesut Güleroğlu, böyle bir yasal düzenlemenin, ülkemizde gayrimenkule yatırılması düşünen paranın yurtdışına gitmesine yol açacağını öne sürdü.

f9995ad8-6221-4e08-9a28-ea0b1d09e27c.jpeg

TÜRKİYE’NİN LOKOMTOFİ İNŞAAT SEKTÖRÜ
Yatırımcının, öyle bir durumda Türkiye’de gayrimenkule yatırım yapmaktan vazgeçeceğini belirten Başkan Güleroğlu, Türkiye’nin lokomotif sektörünün inşaat olduğunu hatırlattı. Kademeli vergilendirmenin gayrimenkul sektörüne çok büyük zarar vereceğini, işsizliği artıracağını, en önemli Türk yatırımcının yurt dışına kaçmasına sebep olacağını dile getiren Başkan Güleroğlu, şu değerlendirmelerde bulundu: “Türkiye’de lokomotif sektör, inşaattır. Var mı ağır sanayimiz, yok! Üretimimiz kısıtlı. Tarımda zayıfız. İnşaatla ayakta duran bir sektörden bahsediyoruz. Bu da 300 iş kolunu bünyesinde barındıran bir sektör. Siz otoyolda hızlı giderken aniden fren yaparsanız ya takla atarsınız, ya da arkadan gelen size çarpar. Bu paket hayata geçirilirse, böyle bir sonuçla karşılaşırız. Böyle bir düzenleme, gayrimenkul sektörünü gözden çıkarmak demektir. Gayrimenkul sektörünü gözden çıkarıyorlarsa, alternatif sektör ne olmalı, buna karar vermek lazım. 90’lı yıllarda tekstil, gayrimenkulün önündeydi. Ona bir müdahalede bulunuldu, tekstil sektörü tepetaklak geldi. Kademeli vergilendirme, gayrimenkul sektörüne de aynı etkiyi yapar. İşsizlik de artar.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.