Kira Yardımı Başvurusu Nasıl Yapılır?

Kira Yardımı Başvurusu Nasıl Yapılır?

Devlet dar gelirli vatandaşlara kira yardımında bulunuyor. Peki kira yardımı ücreti 2020 ne kadar? Kira yardımı şartları nedir? Kimler kira yardımından faydalanabilir? Kira yardımı başvurusu nereden yapılıyor? Detaylar haberimizde...

A+A-

E-Devlet sisteminden gerçekleştirilebilen kira yardımı başvurusu sayfası vatandaşlar tarafından araştırılıyor. Başvurunuzun onaylanması durumunda 48 ay boyunca yardım alınabiliyor. Peki, kira yardımı başvurusu nasıl yapılır? İşte detaylar...

Kirada oturan ve aylık kira ödemesi gelen vatandaşlara devlet tarafından kira yardımı yveriliyor. Böylelikle dar gelirli ve ihtiyaç sahibi ailelerin rahat bir nefes alması sağlanıyor. E-devlet sistemi üzerinden kira yardımı için başvuru yapılabiliyor.

DAR GELİRLİYE KİRA YARDIMI 

Türkiye'de bakanlıklar tarafından dar gelirli ve yardıma muhtaç ailelere çeşitli yardımlar yapılıyor. Bu yardımlar genel olarak Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sağlanıyor. 

Gıda, yakacak, barınma, çocukların eğitim masraflarının karşılanması vb. konularında yapılan yardımlar kimi zaman ayni kimi zaman da nakdi olarak veriliyor. Bu yardımların yanı sıra verilen yardımlardan biri de kira yardımı. 

Kimler kira yardımı alabilir?

Maddi durumu nedeni ile bazı aileler sağlıksız evlerde yaşamakta ya da maddi durumlarının yetersiz olması sebebiyle kira paralarını ödeyemiyor. Bu problemlerin ortadan kaldırılması için devlet tarafından evsiz ailelerin barınma ihtiyaçlarının karşılanmasını sağlamak için barınma yardımları, kira paralarını ödeyemeyen ailelere ise belirlenen miktarlarda kira yardımı yapılıyor.

KİRA YARDIMI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR? (E-DEVLET)

Sisteme giriş yaptıktan sonra, açılan pencere üzerinden "Uygulamaya Git" sekmesine tıklanması gerekiyor. Sonra "Giriş yapmak istediğiniz uygulama bazı kişisel bilgilerinize erişim hakkı isteniyor. Lütfen aşağıdaki listeyi kontrol ederek, paylaşmak istemediğiniz bir bilginiz var ise işleme devam etmeyiniz." uyarısı açılıyor. Bu ekran üzerinden istenilen bilgiler kontrol edilmeli.

KİRA YARDIMI YAPAN KURULUŞLAR

Maddi anlamda sıkıntı yaşayan ailelerin kira paralarının karşılanması için birçok kurum ve kuruluş tarafından kira yardımı yapılıyor.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına Bağlı Müdürlükler 

Kaymakamlıklar bünyesinde yer alan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları Belediyeler 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı (Büyükşehirlerde kiracılara 960 TL' ye varan kira yardımları yapılmaktadır.) 

Sivil Toplum Kuruluşları 

Özel Vakıflar ve dernekler 

Gönüllü kuruluşlar ya da şahıslar tarafından kira yardımı yapılıyor. 

KİRA YARDIMI BAŞVURUSU

Dat gelirli ailelere kira yardımı Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sağlanıyor. Gerekli koşullara sahip kişiler, yapılan yerinde incelemeler sonucunda kira parası alabiliyor. Başvurular Kaymakamlık ve Valilikler bünyesinde yer alan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları'na yapılıyor. Kira yardımı ve diğer yardımlardan faydalanılabilmesi için, yardıma muhtaç şahısların bireysel başvuru yapmaları gerekiyor. Fakat belediyeler tarafından bu kişilerin tespiti ile şahısların başvurması gibi bir koşul aranmaksızın da yardım yapılabilmesi de mümkün olabiliyor. Kira yardımlarından faydalanmak için aile büyüğünün başvuru yapması gerekiyor. 

Kira Yardımı Başvuru İçin Gerekli Evraklar

T.C. kimlik fotokopisi 

İkametgah belgesi

Gelir belgesi 

Muhtarlıktan alınacak olan fakirlik kağıdı 

Bu evraklar ile birlikte SYDV'lere giderek başvuru yapılabiliyor. Bunların yanı sıra kira yardımı talebinde bulunduğunuza ilişkin bir dilekçe hazırlanması gerekiyor. Başvuru yapmaya gittiğinizde aile fertleri ile ilgili sorular sorulabilir. Ya da vakıf bünyesinde yer alan kurul tarafından yerinde inceleme yapılıyor. Yapılan incelemede ailenin nasıl bir yaşantı içinde olduğu değerlendiriliyor. İncelemeler sonucu mütevelli heyet tarafından bir rapor hazırlanıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.