Bundan Sonra Türkiye'de Sosyal Konut Yapılamaz

Bundan Sonra Türkiye'de Sosyal Konut Yapılamaz

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, katıldığı bir canlı yayından yaptığı açıklamada Türkiye’nin konut üretilemeyecek bir noktaya doğru gittiğini söyledi.

A+A-

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt Fox TV’de yayınlanan Çalar Saat programında yaptığı konuşmada, “Sadece bir inşaatın yapılması için metrekarede 8 bin 500 lira ile 10 bin lira arası. An itibariyle bir maliyet var. Yani 100 metrekare konutun maliyeti 1 milyon lira. Biz o yüzden diyoruz ki bundan sonra artık Türkiye’de sosyal konut yapılamaz. 1 milyonluk ürettiğiniz bir konutu kim alacak?

“BİZİM SORUNUMUZ ÜRETİMLE”

Satışla ilgili bir sorun yok. Hükümet son dönemde 3-4 tane paket açıkladı. KDV indirimi, yabancılara satışın önünü açacak yurt dışındaki emlakçı ofislerine bazı teşvikler, son dönemde faizi 0,99’a indirdi 30 milyarlık bir bütçe ayıracağını söyledi. Bu paketler kulağa hoş geliyor ama sıralaması yanlış. Bu paketlerin hepsinin ortak özelliği satışı teşvik ediyor. Bizim sorunumuz üretimle. Ucuza üretemiyoruz. Ucuza üretsek ucuza satarız. Şu anda maliyetler o kadar arttı ki maalesef inşaat sektörünün yaklaşık yüzde 85’i döviz endeksli. Şu anda tedarik zincirinde de büyük sorun var. Yani paranızla da malzeme tedarik edemiyoruz böyle kaotik bir durum var. Şu anda satışı teşvik eden paketler maalesef krizi daha da derinleştiriyor.

“KDV’LERDE İNDİRİM YAPILMASINI ÖNERİYORUZ”

Bununla ilgili inşaat girdilerinde özellikle sosyal konut ve kentsel dönüşümde KDV’lerde indirim yapılmasını öneriyoruz. İnşaat malzemelerine ilişkin sanayi kuruluşlarına teşvik verilmesini istiyoruz.” dedi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.