Folkart Berlin'de Proje Yapacak

Folkart Berlin'de Proje Yapacak

Folkart Yapı yönetim kurulu başkanı Mesut Sancak Almanya'nın Berlin kentinde ofis ve konut projesi yapmak için 1 yıldır çalışma yürüttüklerini söyledi. Sancak Avrupa'nın diğer kentlerine açılmayı da planlıyor.

A+A-

İzmir'de binlerce konut ve ofis üreten Folkart Yapı rotasını Avrupa'ya çeviriyor. Avrupa'da yatırımlarına Berlin ile başlayacak olan Folkart'ın hedefinde Münih, Londra, Amsterdam gibi şehirlerde de projeler üretmek varç

Egedesonsöz'den Hanzade Ünuz'un haberine göre Folkart Yapı yönetim kurulu başkanı Mesut Sancak yurtdışı yatırım planlarıyla ilgili şu ifadeleri kullandı, "Benim İzmir’den sonra yatırım yapacağım şehir Berlin. Yaklaşık bir senedir Berlin’le ilgili çalışıyorum, özellikle konut ve ofis yapacağız. Münih, Berlin, Londra, Amsterdam ile ilgili iş yapmayı istiyoruz. Dünyanın en büyük 250 inşaat şirketinin arasında yaklaşık 40 Türk inşaat şirketi var. Biz Folkart olarak çok yakında Avrupa’ya gidip Türklerin neler yapabileceğini göstermek istiyoruz. Çok ciddi arz sorunu var, girişimci ruh zayıflamış orada bizim gibi adamlara ihtiyaç var.

İZMİR'DE 100 MİLYAR LİRALIK İŞ HACMİ VAR

İzmir’in Berlin’den sonra emlakta en değerlenen kent seçilmesinin tesadüf olmadığını belirten Sancak şunları söyledi, "Gayrimenkul fiyatı artıyor, kent değerleniyor demektir bu. Önümüzdeki 20 yıl bu ivme böyle gidecek, Türkiye’de her yıl 700 bin konut ihtiyacı var, her sene 1.5 milyon konut satılıyor bunun 700 bini sıfır yapılar. Yeni binaların yüzde 5’i İzmir’de yapılıyor. Bu ne demek? 35 bin konut demek, biz İzmir’de bugüne dek yaklaşık 2 milyar dolarlık yatırım yaptık. Bu artarak devam edecek, İzmir’de yapılacak çok iş var, dönüşmesi gereken 325 bin konut var. Bunlar önümüzdeki 30 yılda yıkılacak, yerine 800 bin konut yapılacak. Bu da sadece kentsel dönüşümde 100 milyar dolarlık bir hacim demektir, İzmir’de her yıl 3.5 milyar dolarlık bir ekonomi dönecek demektir. İzmir’de Yeni Kent Merkezi’nde 20 yıl sonra 500 bin kişi yaşayacak, bölge parlayan yıldız olacak. İnşaat Türkiye’de her 100 sektörün 30’unu besler, bu da ciddi bir istihdamdır. Türkiye’de dönüşmesi gereken 7 milyon konut var. Gelecek 30 yılda Türkiye’de sadece kentsel dönüşümde 2 katrilyon dolar hareket olacak. O nedenle inşaat kötü bir şey değil, tiksinmemek gerekir"

Kaynak: Egedesonsöz

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.