Çuhadaroğlu Türkiye’de Alüminyum Sektörünün Gelişmesine Öncülük Etti

Çuhadaroğlu Türkiye’de Alüminyum Sektörünün Gelişmesine Öncülük Etti

Alüminyum sektörünün en eski oyuncularından biri olan Çuhadaroğlu’nun pazarlama müdürü Ali Tuna Şenatlı, “Türkiye’de çok sayıda alüminyum markasının olması, alüminyuma talebin artması ve sektörün bu noktaya taşınmasında öncülük etmiş bir markayız” dedi.

A+A-

Yüksek Mimar Ahmet Çuhadaroğlu tarafından temelleri atılan Çuhadaroğlu, 1954 yılında küçük bir demir atölyesinde çelik yapı elemanları üreterek ticari faaliyetlerine başladı. 1965 yılında alüminyumdaki potansiyeli görerek sektördeki ilk alüminyum tesislerinden birini kuran Çuhadaroğlu böylece alüminyum sektörünün önemli aktörlerinden biri olarak varlığını bugüne kadar sürdürdü.

Bugün Murat ve Nejat Çuhadaroğlu tarafından yönetilen şirket, iç pazarda markalı projelerde tercih edilen ve 50’den fazla ülkeye ihracat yapan sektörün en önemli markalarından biri olarak dikkat çekiyor.

cuhadaroglu-aluminyum.jpg

Tasarlayan, üreten, uygulayan bir firma

Çuhadaroğlu’nun faaliyetleri hakkında bilgi veren şirketin pazarlama müdürü Ali Tuna Şenatlı, “Çuhadaroğlu’nun sektörün üniversitesi olmasının en önemli nedenlerinden biri hem üretim hem de uygulama tarafında yer alması. Çuhadaroğlu Metal Sanayi ve Çuhadaroğlu Alüminyum Sanayi olmak üzere iki farklı şirketle faaliyet gösteriyoruz. Çuhadaroğlu Metal Sanayi, bu alanla ilgili profilleri ve sistemleri tasarlayan, üreten ve satışını gerçekleştiren; Çuhadaroğlu Alüminyum Sanayi ise imal edilen ürünleri uygulayan firmamız konumundadır. Çuhadaroğlu Alüminyum Sanayi’yi cephe müteahhiti olarak da tanımlayabiliriz. Türkiye’de hem üretim hem de uygulama yapan ender firmalardan biriyiz. Türkiye’nin birçok noktasında uygulamacı bayilerimiz de bulunuyor” ifadelerini kullandı.

Sektörün üniversitesi

Çuhadaroğlu’nun sektörün gelişmesinde çok önemli bir rol üstlendiğini ifade eden Şenatlı, “Kurucumuz Ahmet Çuhadaroğlu sektörü bugünkü noktaya taşıyan en önemli isimlerden biridir.  Çuhadaroğlu sektörün üniversitesi konumundadır. Bu firmada yetişen insanlar sektöre kazandırıldı. Türkiye’de çok sayıda alüminyum markasının olması, alüminyuma olan talebin artması ve sektörün bu noktaya taşınmasında öncülük etmiş ilklerin markasıyız. İlk ısı bariyerli doğrama, ilk silikon cephe sistemi, ilk kapı ve pencere test laboratuvarı, ilk bomba, kurşun ve yangına dayanıklı kapı ve pencere üretimi, Almanya’ da cephe işi alan ilk firma olmak gibi.. Türkiye’de markalı çok sayıda projede Çuhadaroğlu’nun imzası var. Bugüne kadar 15 milyon metrekare cephe işi tamamladık. Çok büyük işler başarmış, büyük projelere imza atmış bir firmayız” dedi.

ali-tuna-senatli.png

5 marka, 25 bin ton üretim

90 bin metrekare alan üzerinde faaliyet gösterdiklerini belirten Şenatlı, yıllık 25 bin ton üretim kapasitesine sahip olduklarını söyledi. Çuhadaroğlu Metal Sanayi olarak 5 farklı markalarının olduğunu hatırlatan Şenatlı, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Mimari sistemlerimizi içeren markamız interal. İnteral markası altında sürme sistemleri, kapı & pencere sistemleri ve cephe sistemleri olarak 3 ayrı ürün grubumuz mevcut. 50’nin üzerinde sisteme sahibiz. Otomatik kapı sistemlerinin yer aldığı İnterax markamız var. Ofis içi bölme sistemlerini İnterwall markası altında pazara sunuyoruz. Yangına, kurşuna, bombaya dayanıklı sistemleri de İntersecure markası altında satıyoruz.  Tüm bu markaları desteklemek ve dijitalleşen dünyaya ayak uydurmak amacıyla tüm dijital projelerimizi planladığımız ve gerçekleştirdiğimiz İnterdigi markamız var.”

Endüstriyel tasarımın Oscarını aldı

Her pazarın ayrı talepleri olduğunu ve her pazarın ihtiyacına ayrı ayrı cevap verecek ürünler tasarladıklarını belirten Şenatlı, “Pandemiden önce ürettiğimiz ürünlerimizin yüzde 30’unu ihraç ediyor, yüzde 70’ini iç pazarda satıyorduk. 2018 krizinde iç piyasanın daralması, akabinde pandeminin başlaması ile ihracata yöneldik. 50’nin üzerinde ülkeye ihracat yapıyoruz. Avrupa, Amerika, Ortadoğu ve Türki Cumhuriyetler ihracatımızın en yoğun olduğu bölgeler. Sistemlerimiz sadece Türkiye pazarı değil yurt dışı pazarları da dikkate alınarak tasarlanıyor. Her pazarın kendine göre ihtiyaçları var. Oradaki ihtiyaçlar belirleniyor. Performans testleri yapmanız gerekiyor. Bu testleri geçtiğimizde pazarda var olabiliyorsunuz. Mimarlara yönelik çalışmalarımız da oluyor. Bir aksesuar ürünümüz üzerinden 2021 yılında Avrupa’nın endüstriyel tasarım Oscarı olarak nitelendirilen RedDot tasarım ödülünü aldık. Türkiye’de bu ödülü alan çok firma yok” ifadelerini kullandı.

 

kutututututu

Hedeflerimizi yakaladık

2021 yılında hem iç pazarda hem dış pazarda hedeflerini yakaladıklarını belirten Şenatlı, 2021 yılının kendileri açısından iyi bir yıl olduğuna dikkat çekti. 2022 yılının da iyi geçeceğini umut eden Şenatlı, “Talepleri karşılayabilmek amacıyla mevcut kapasitemizi artırmaya yönelik yatırımlar yapıyoruz” diyerek sözlerini tamamladı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.