Çimsa’dan Sürdürülebilirliği Merkeze Alan Yeni Nesil İK Çalışmaları

Çimsa’dan Sürdürülebilirliği Merkeze Alan Yeni Nesil İK Çalışmaları

Çimsa, çalışanlarının COVİD-19 salgını ile birlikte köklü değişimlerin yaşandığı iş hayatına adaptasyonlarını etkin ve verimli kılmak amacıyla “İşin Geleceğine Uyum” planını devreye aldı.

A+A-

Sadece beyaz yakalı değil, mavi yakalı çalışanlarını da kapsayan bu plan çerçevesinde Çimsa, “Uzaktan Çalışma”, “Yetenek ve Beceri Yönetimi”, “Esnek İş Gücü ve Yüksek Performans” ve “Dijital, Veri odaklı ve Çevik Organizasyon” olmak üzere dört farklı alana odaklanacak.

Sabancı Holding iştiraki Çimsa, pandemi sebebiyle tüm dünyada köklü değişikliklere uğrayan iş hayatına, çalışanlarını hızlı ve efektif bir şekilde adapte etmek amacıyla “İşin Geleceğine Uyum” planını devreye aldı. Plan çerçevesine “Uzaktan çalışma”, “Yetenek ve Beceri Yönetimi”, “Esnek İş Gücü ve Yüksek Performans” ve “Dijital, Veri Odaklı ve Çevik Organizasyon” alanlarına odaklanacak olan Çimsa, sürdürülebilirliği merkeze alan, öğretici, kapsayıcı ve esnek bir anlayışıyla faaliyetlerine devam edecek. Plan yalnızca beyaz yakalı çalışanlara değil, mavi yakalı çalışanlar için de çözümler sunacak.

“Amacımız çalışanlarımızı güçlü bir vizyonla geleceğe hazırlamak olacak”

 Konuyla ilgili açıklamada bulunan Çimsa İnsan Kaynakları ve Sürdürülebilirlik Genel Müdür Yardımcısı Tuğba Çörtelekoğlu, “Pandemi ile birlikte günlük hayat alışkanlıklarımızdan iş yapış şekillerimize kadar pek çok şey köklü bir değişime uğradı. Çimsa olarak bizler de bu süreci İK alanında ortaya koyduğumuz son derece başarılı planlamalar ile verimli bir şekilde yürüttük. Yakın bir gelecekte bitmesini umut ettiğimiz salgından sonra da yeni nesil İK uygulamalarımızla yola devam edeceğiz. Bu kapsamda Çimsa olarak, Sabancı Holding’in “İşin Geleceğine Uyum” planı kapsamında tüm grup şirketleri için belirlediği yedi ana boyuttan “Uzaktan Çalışma”, “Yetenek ve Beceri Yönetimi”, “Esnek İş gücü ve Yüksek Performans” ve “Dijital, Veri Odaklı ve Çevik Organizasyon” alanlarını önceliklendirecek, çalışanlarımızı güçlü bir vizyonla geleceğe hazırlayacağız” dedi.

 “Yeni yetenekler keşfetmemizi sağlayacak bir yol haritası çizdik”

Evden çalışma modelini ağırlıklı olarak sürdürme kararı aldıklarına vurgu yapan Çörtelekoğlu açıklamasını şu şekilde sürdürdü: “Çalışanlarımız yürüttükleri işlere göre “tamamen uzaktan” veya “karma uzaktan çalışma” modeli ile faaliyetlerini sürdürecek. Tabii bu süreçte tüm çalışanlarımızı kapsayan destek programlarımız, eğitimlerimiz olacak.  Diğer yandan teknolojik altyapı sağlama, sabit giderlerin yanında ergonomik ihtiyaçlara yönelik destekler gibi çalışanlarımızın verimliliğini hep üst noktalarda tutacak birçok uygulamayı da hayata geçireceğiz. 

 

Çalışanlarımızın potansiyellerini ve becerilerini ortaya çıkarmaya daha çok odaklanacak, esnek iş gücü modeliyle yüksek performans sağlayacağız. Dijitalleşmeyi odağına alan, esnek, çevik ve yeteneklerin doğru yönlendirilmesini sağlayacak yeni İK stratejimizle faaliyetlerimizdeki verimliliği daha üst noktalara taşıyacağız.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.