Cebinde Parası Olan Faizin Tatlı Rüyasına Aldanmasın!

Cebinde Parası Olan Faizin Tatlı Rüyasına Aldanmasın!

Arsa ve inşaat maliyetlerindeki artışın konut fiyatlarına tam yansımadığını ve konut almak için doğru zaman olduğunu belirten Şeyhmus Kavak, “Cebinde parası olan faizin tatlı rüyasına aldanmasın. Faizler düşmeye başladığında konut fiyatları artacak” dedi.

A+A-

Yaşanan Pandemi, ekonomik kriz, enflasyonist ortam ve fırsatçılık nedeniyle sektörün zor günler geçirdiğini ifade eden Renk Yapı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Şeyhmus Kavak, “Mevcut faiz oranlarının yüksek olması sebebiyle alıcıların kredi kullanamaması sektörde daralmaya sebep oldu. Özellikle son yıllarda inşaat maliyetlerinin öngörülemiyor olması sektörde sıkıntılara yol açtı. Yeni projeler başlamadığı için inşaat malzemeleri satışlarının yavaşladığını, inşaat malzemesi talebindeki daralmayla bu durumun geride kalacağını, küresel çapta emtia fiyatlarında bir artış yaşanmaz ise fiyatların daha istikrarlı ve öngörülebilir olacağını düşünüyorum” dedi.

2025’in ikinci yarısında pozitif hareketlenme olur

Son 1 yıldır yeni projelere başlamadık diyen Kavak sözlerini şu şekilde sürdürdü, “Biraz piyasayı izledik. Maliyetler son dönemde daha öngörülebilir oldu. Bundan sonraki süreçte düşük faizli krediye çok ihtiyaç olacak. Bu yılın son çeyreğinde Merkez Bankası’nın politika faizini düşürmeye başlayacağını tahmin ediyorum. 2025 yılının Haziran ayında ise krediler daha makul seviyelere gelecektir. Enflasyonun da normalleşme sürecine girmesiyle 2025 yılının Haziran ayından itibaren inşaat ve gayrimenkul sektöründe pozitif bir hareketlenme bekliyorum”

“Faizler düşmeye başladığında konut fiyatları yükselmeye başlayacak”

Yatırımcılar açısından konut satın almak için çok doğru bir dönem olduğuna dikkat çeken Kavak şunları söyledi:

“Konut talebinin düşük olmasının etkisiyle fiyatlar çok geride kaldı. Hem arsa hem de inşaat maliyetleri yükselirken konut fiyatları benzer oranda artmadı. Piyasa fiyatlarını arz ve talep belirler. İlerleyen zaman içerisinde kredi faizleri düşmeye başladığında bu kez konut fiyatları yükselmeye başlayacaktır. Şu anda cebinde parası olan faizin tatlı rüyasına aldanmasın. Faiz getirisi güzel gibi gözükse de 1 yıl sonra bambaşka bir tablo oluşabilir. Para faizden değil gayrimenkulden kazanılır. Bu her zaman böyle olmuştur. Konut alma düşüncesi olanlar için şu an tam satın alma zamanı olduğunu düşünüyorum.”

“Renk Yapı Ağustos ayında Loca markasıyla yeni projelerine start veriyor”

İzmir’in gelişen farklı lokasyonlarında hazırlıkları hızlı bir şekilde devam eden projelerimize Ağustos ayı itibariyle başlamayı planlıyor, istihdam yaratmayı ve ülkemiz ekonomisine katkı sağlamayı hedefliyoruz

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.