Bodrum Devlet Hastanesi'nin İnşaatında Son Durum

Bodrum Devlet Hastanesi'nin İnşaatında Son Durum

Bodrum Kaymakamlığında yeni devlet hastanesi inşaatının hızlanması için toplantı yapıldı. Yüklenici firmaya yapılandırma fırsatı verileceği veya yeni bir inşaat firması ile devam edileceği belirtildi.

A+A-

Sağlık Bakanlığı tarafından hayata geçirilen ve inşaatın durduğu iddialarıyla gündemde yer alan Bodrum Devlet Hastanesi'nin bundan sonraki süreciyle ilgili Bodrum'da acil bir toplantı gerçekleşti. Bodrum Kaymakamlığı'nda yapılan toplantıda İl Sağlık Müdürü İskender Gencer ile Karayolları ve Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, hastane inşaatının hızlandırılması için neler yapılması gerektiğini belirtti.

İl Sağlık Müdürlüğü, Muğla Büyükşehir Belediyesi, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Orman Bölge Müdürlüğü, AYDEM ve Bodrum Belediyesi yetkililerinin katıldığı toplantıda, inşaatın altyapı, bağlantı yolu ve enerji nakil hatlarıyla ilgili sorunlarının çözümüne yönelik kararlar  alınıp görev paylaşımı yapıldı. 

TAVSİYE KARARI ÜZERİNE

Sağlık Bakanlığı tarafından 2017 yılında yapımına başlanan 150 yataklı Devlet Hastanesi inşaatı, yüklenici firmanın, maliyetlerin beklediklerinden fazla çıkması üzerine projeden çekilmek istemesiyle gündeme oturdu. "Bodrum Devlet Hastanesi inşaatı çürümeye terk edildi" iddialarıyla ilgili projeyle ilgili hiçbir aksamanın yaşanmayacağı belirtildi. Dün düzenlenen acil toplantıda firmanın tasviye talebinin Sağlık Bakanlığı'ndan Maliye Bakanlığı'na gönderildiği belirtildi. Maliye Bakanlığı'nın, firmaya yeniden yapılandırma fırsatı verebileceği, bu olmadığı takdirde ise başka bir firma ile hastane inşaatının kesintiye uğratılmayacağı belirtildi.

MALİYE BAKANLIĞI KARARI

İl Sağlık Müdürü İskender Gencer toplantıdan sonra konu ile ilgili açıklamasında inşaatın çürümeye terk edilmediğini ifade ederek "Sağlık Bakanlığı, firmanın tasviye talebini Maliye Bakanlığı'na aktardı. Maliye Bakanlığı'ndan cevap bekleniyor. Tasviye kararıyla ilgili açıklamanın ardından nasıl bir yol izleneceği belirlenecek" açıklamasında bulundu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.