
Avrupa’daki Kriz Yatırımcıyı Dubai'ye yönlendiriyor!
Son günlerde pek çok Avrupa ülkesinde yeniden gündeme gelen “Okupa” krizi, yurt dışında gayrimenkul almayı planlayan Türk yatırımcılar arasında tedirginliğe neden olurken, bu gelişme Dubai’yi yeniden radarın merkezine taşıdı
Avrupa’nın önemli ülkeleri Fransa, İspanya, İtalya, ve Hollanda gibi pek çok Avrupa ülkesinde yeniden gündeme gelen “Okupa” krizi, yurt dışında yeni bir konut almayı planlayan Türk yatırımcılar arasında tedirginliğe neden oldu. Söz konusu bu gelişme, dünyanın en güvenli yatırım ortamlarından bir tanesi şeklinde dikkat çeken Dubai’yi yeniden radarın merkezine taşıdı.
Gayrimenkul danışmanlığı alanında kapsamlı ve kişisel hizmet sunma vizyonuyla 2015'te mega kent İstanbul’da kurulan ve son dört senedir Dubai’de faaliyetlerine devam eden LER Properties kurucusu Burak Güler konu ile ilgili çok önemli açıklamalar yaptı. Avrupa'da giderek artan "Okupa" (işgalci) vakaları, Türk yatırımcıların gayrimenkul tercihlerini kökten değiştiriyor.
İspanya, İtalya, Fransa ve Hollanda gibi ülkelerde boş kalan evlerin işgal edilmesi ve ev sahiplerinin uzun süren hukuk mücadeleleriyle karşı karşıya kalması, yatırımcıları tedirgin ediyor. Bu durum, güvenli liman arayışındaki Türk yatırımcıları Dubai'ye yönlendiriyor.
2025'in ilk çeyreğinde Dubai gayrimenkul piyasası rekor büyüme göstererek, toplam konut satış değeri 114 milyar AED'ye ulaştı.
İşlem adedi ise bir önceki yıla göre %23 artışla 42.274'e yükseldi. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası verilerine göre, Türklerin yurt dışı gayrimenkul yatırımları da 2024'te 2,5 milyar doları aşarak rekor kırdı.
Ler Properties Kurucusu Burak Güler, Avrupa'daki "Okupa" riskinin yatırımcıların beklentilerini değiştirdiğini belirterek, "Türk yatırımcılar artık sadece yüksek getiri değil, aynı zamanda mülkiyet güvencesi de arıyor. Dubai, bu anlamda hem güvenli bir yatırım ortamı hem de yüksek kazanç potansiyeli sunuyor" dedi.
Dubai, Avrupa'nın aksine güçlü mülkiyet hakları, vergi avantajları ve gelişmiş altyapısıyla yatırımcılar için cazip bir seçenek haline geliyor. Ortalama bir 2+1 dairenin fiyatı 550 bin dolar civarında seyrederken, yıllık kira getirisi ise 40 bin doları buluyor. Bu da yatırımcılara %6 ila %10 arasında bir getiri imkanı sunuyor.
Uzmanlar, Avrupa'daki "Okupa" riskinin artmasıyla birlikte Türk yatırımcıların Dubai'ye olan ilgisinin daha da artacağını ve 2025 sonunda yeni bir yatırım rekoruna imza atılabileceğini öngörüyor.
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.