Akfen İnşaat Bordum'da Yeni Proje İçin Arsa Arayışına Girdi

Akfen İnşaat Bordum'da Yeni Proje İçin Arsa Arayışına Girdi

Loft konseptli 5 projeyi 1,5 milyar TL yatırımla hayata geçiren Akfen İnşaat yeni inşaat projeleri için arayışa girdi. Akfen İnşaat yönetim kurulu başkanı Selim Akın 'Bodrum'da proje yapmak için arsa bakındıklarını söyledi.

A+A-

Selim Akın, Akfen İnşaat'ın Loft projeleri hakkında bazı bilgiler verdi.

Levent Loft'u 100 milyon TL, Loft Bahçe'yi 150 milyon TL, İncek Loft'u 400 milyon TL, Bulvar Loft'u ise 556 milyon TL yatırımla hayata geçirdilerini söyleyen Akın, 1 Temmuzda kapılarını açan Bodrum Loft projesine de 325 milyon TL yatırım yaptıklarını belirtti.

Selim Akın, Loft konseptli 5 proje için 1,5 milyar TL yatırım yaptıklarını dile getirerek, Bodrum Loft'a pandemi döneminde olmasına rağmen beklentinin üzerinde bir talep aldıklarını söyledi.

Gelecek yıl Bodrum Loft'u işletmeye devam etme kararı aldıklarını bildiren Akın, şu değerlendirmeleri de yaptı:

"Yeni inşaat projeleri için bakınıyoruz. Yapılan kredi kampanyaları ile piyasaya önemli bir canlılık geldi. Şu an kampanya dönemi kadar olmasa da bir hareketlilik var. Hareketlilik devam ederse, yeni projelere bakacağız. Bodrum'da bir konut projesi düşünüyoruz, arsa konusuna henüz bakınıyoruz.

Pandemi ve kampanyanın etkisiyle insanlar yeni yerler bakmaya başladı. Bir kaç senedir böyle bir talep birikmesi gözlemliyorduk, kampanya sayesinde ve pandeminin etkisiyle bu talep açığa çıktı. Konut yatırımı için talep ne kadar piyasada devam eder ona bakmak lazım. Düzgün projeler olursa Bodrum'un geleceğine inanıyoruz."

"Sadece Rus-Arap değil, zengin Avrupalı'lar da artık yavaş yavaş Bodrum'u tercih ediyor"

Bodrum'daki kaçak yapıların yıkılması konusuyla ilgili de konuşan Akın, "Bodrum'a son dönemde inanılmaz bir yabancı ilgisi var. Bunlar sadece Rus-Arap değil, zengin Avrupalı'lar da artık yavaş yavaş Bodrum'u tercih ediyor. Elimizdeki bu değeri olabildiğince düzgün projelerle desteklememiz gerekiyor. Aç gözlülükle yapılmış projeler Bodrum'un algısına negatif etki ediyor. Bu çerçevede Bakanlığın hareketini doğru buluyorum. Bodrum için bir master plan yapılıp onun üzerinden hareket edilmesi gerek. " dedi.

Akın, Akfen Grubu olarak pandemiden olumsuz etkilenen sektörlerde bulunan şirketlerin operasyonel performanslarının 2021'de kademeli olarak düzeleceği beklentisinde olduklarını söyledi.

Akın, “Böylece 2021 yılı Akfen Grubu olarak yeni yatırımlara tekrar hız verildiği bir yıl olabilir. 2020 yılı başında 4,5 milyar TL'si bu yıl olmak üzere iki yılın sonunda 9,8 milyar TL'lik yatırım hedefimizi bu şekilde tamamlamayı planlıyoruz." şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.