Zeki Yüksel 3. Kez KAMİAD Başkanı Seçildi

Zeki Yüksel 3. Kez KAMİAD Başkanı Seçildi

Karşıyaka Müteahhit ve İş Adamları Derneği (KAMİAD) 2017 yılı olağan genel kurulu yapıldı. İki dönemdir derneğin başkanlığını yürüten mimar Zeki Yüksel tek liste girdiği genel kurulda yeniden başkan seçildi. 

A+A-

İzmir Müteahhitler Federasyonu’na bağlı Karşıyaka Müteahhit ve İş Adamları Derneği’nin genel kurulu Karşıyaka Çarşı Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. Genel kurula MÜFED başkanı Necip Nasır,   yönetimi ve KAMİAD dernek üyeleri katıldı.

KAMİAD FAALİYETLERİ

Genel kurul öncesi derneğin önceki dönem faaliyet raporu okundu. Faaliyet raporunda, “Dernek olarak birçok çalışma yaptık. Belediye ile uyumlu çalışmalar yürüttük. Müteahitlerimizin lehine birçok karar alınmasına vesile olduk. Çatı arası problemini kaldırmak için çatı eğimini yüzde 45 olarak düzenlenmesini sağladık. Engelli girişinin bodruma yapılabilmesini sağladık. Yeni tip imar yönetmeliğinin uygulama kolaylıkları sağlanması için belediye ile fikir birliği yaptık. Yeni imar yönetmeliği sürecinde fazla mesai yapan belediye personeline moral yemeği verdik. Bağlı olduğumuz federasyon ve konfederasyon ile uyumlu çalışmalar yürüttük” ifadeleri yer aldı.

karsiyaka-muteahhitler-dernegi.jpg

KAMİAD İZMİR’DEKİ EN ESKİ 3 DERNEKTEN BİRİ

Genel kurulun divan başkanlığını yapan Necip Nasır Federasyon’un kuruluş aşamasını anlattı. KAMİAD’ın İzmir’in en eski müteahhit derneklerinden biri olduğunu belirten Nasır şu ifadeleri kullandı, “Genel kurulumuz hayırlı olsun. Sayın dernek başkanımız Zeki Yüksel’e çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum. Biz 2004 yılında beton sektöründeki kartelleşmeye karşı örgütlenme çalışmaları başlattık. Türkiye’nin lokomotif sektörüyüz. Bu yüzden büyük bir oluşum için kolları sıvadık. İzmir’deki en eski 3 dernek Bornova Müteahhitler Derneği, İzmir Müteahhitler Derneği ve KAMİAD’tır. Bu derneklerimizin o dönemde belediye ile iyi ilişkileri vardı. Diğer ilçelerde meslektaşlarımız belediye kapısından içeri giremiyordu. Dedik ki hem özelde hem de genelde sorunumuz var. Sonra bir baktık ki Türkiye’deki müteahhitlik sektörü çok ilerlemiş. O dönemde 150-200 bin müteahhit var ama örgütlü değil. 3 derneğimiz var bunu daha artırıp örgütlenelim dedik. Bir tek kural koyduk. Hiçbir ayrım yapmadan sadece sektörün geliştirilmesi ve ekonomimizin güçlendirilmesi ilkesiyle yola çıktık. Hızlı bir şekilde çalışmaları başlattık ve 15 dernek oluşturduk. Ve beraberinde federasyon kurduk. Bizim hedefimiz şu anda 330 bin müteahhitte ulaşmak” dedi.

karsiyaka-muteahhitler-dernegi-yonetim-kurulu.jpg

ASIL GAYEMİZ MÜTEAHHİTLİK YASASI

Müteahhitler Federasyonu’nun kurulmasının ardından konfederasyon kurulması sürecini de anlatan Nasır sözlerini şu şekilde sürdürdü, “Ankara merkezli bir federasyon vardı bir de bütün Anadolu’yu kapsayan Anadolu Müteahhitleri Federasyonu vardı. Merkezi o zaman Adana’daydı şimdi Kayseri’de. 3 federasyon Ankara’da birleşerek İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu kurduk. 51 vilayette 120 bin üyeye ulaştık. 300 delegenin 100 delegesi İzmir’den Esas amacımız müteahhitlik yasasını çıkarmak ve oda olmak. 1970 yılından beri müteahhitlik yasası için önerge veriliyor ancak hep engelleniyoruz. Gayretlerimizle Türkiye’de ilk defa TOBB’da İnşaat Müteahhitleri Meclisi kurduk.”

ZEKİ BEY BAŞKANLIĞI BIRAKACAKTI BEN DURDURDUM

Mimar Zeki Yüksel’in başkanlık görevini bırakmak istediğini ancak kendisini durdurduğunu belirten Nasır,  “Ankara’da bir genel kurul yaptık. İzmir olarak tam kadro katıldık. Bu ses getirdi. İzmir’in birlik olduğunu tüm Türkiye’ye gösterdik. Bunu dernek başkanlarımızın sayesinde başardık. Zeki başkanım çok yoruldu. Başkanlığı bırakacaktı ben durdurdum. Zeki başkanım mimar olduğu için hem projelere hem de yönetmeliklere çok hakim. İmarla ilgili bir dosya hazırlayıp bakanlığa sunduğumuzda teknik olarak en büyük katkıyı Zeki bey koyuyor. Biz Federasyon olarak derneklerimizin yükünü aldık gibi gözükse de onlara daha fazla yük verdik aslında. Bizim dernek başkanlarımız çok tevazu sahibi. Birlikte çok şeyler yaptık. Yeni imar yönetmeliği maddelerinin anlaşılabilir bir şekilde düzenlenmesinde Zeki başkan başta olmak üzere diğer dernek başkanlarımızın verdiği fikirlerin etkisi var” dedi.

kamiad-genel-kurul.jpg

Müteahhitler Federasyonu, derneğe büyük katkılar sunan Zeki Yüksel, Mustafa Erdem, Adnan Kılıçoğlu ve Remzi Erdem’e plaket verdi.

İşte genel kurul sonrası oluşan yeni yönetim listesi;

YÖNETİM KURULU (ASİL)

Zeki Yüksel

Adem Şahin

Mustafa Durmaz

Neşet Taşkıran

Ahmet Akyüz

Şeyda Fitöz

Yaşar Canferoğlu

YÖNETİM KURULU (YEDEK)

Ali Osman Durmaz

İbrahim Bakırtaş

Yağmur Şahin

Yener Yenice

Günal Kocatepe

Haluk Altunkaynak

Erdinç Özdeker

DENETLEME KURULU (ASİL)

Yeşim Önen

Kerim Özdemir

Abdurrahman Özdemir

DENETLEME KURULU (YEDEK)

Hamit Can

Serkan Şaffak

Can Karakulak

Zübeyit Garip/ İnşaat Deryası

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.