Yeni Ekonomi Programında Konutla İlgili 2 Önemli Karar

Yeni Ekonomi Programında Konutla İlgili 2 Önemli Karar

Yeni Ekonomi Programı'ndan konutla ilgili iki önemli kararı açıkladı. Buna göre, kiralar TÜFE'ye bağlanacak ve gayrimenkullerden rayiç bedel üzerinden değil gerçek değeri üzerinden vergi alınacak.

A+A-

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından açıklanan Yeni Ekonomi Programı'nda (YEP) konut sektörünü ilgilendiren iki önemli karar çıktı. Ev sahiplerini ve kiracıları yakından ilgilendiren karara göre, kiralar TÜFE'ye bağlanacak ve gayrimenkullerden rayiç bedel üzerinden değil gerçek değeri üzerinden vergi alınacak.

Kiralar düşük oranda artacak

Karar kapsamında kiralar daha düşük oranda artarken, ev sahipleri ve arsa sahipleri daha yüksek vergi ödeyecek. Tüketici fiyatlarına göre belirlenen kiralarda faiş artışlar yapılamayacak.

ÜFE ve TÜFE farkı

TUİK tarafından açıklanan verilere göre, TÜFE Ağustos'ta yüzde 2,30 artarken yıllık bazda yüzde 17,90 oldu. Ağustos ayı yurt içi üretim enflasyonu (ÜFE) ise yüzde 32 oldu. İki veri arasındaki fark bir yılda en az bir kiraya denk geliyor. Aylık kirası 1000 TL olanlar için aradaki yıllık fark 1700 TL'yi, 2000 TL olanlarda ise 3400 TL'yi aşıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.