Yatay Mimari İmar Yasa Taslağı Hazır!

Yatay Mimari İmar Yasa Taslağı Hazır!

Çevre Şehircilik Bakanlığı yatay mimarinin yaygınlaşması amacıyla hazırladığı yasa taslağını 2018 yılının başlarında meclise sunmayı planlıyor. Yeni yasa ile birlikte belediyelerin parsel bazlı imar artışı yapmaları yasaklanacak.

A+A-

Yatay mimari için yasa taslağı hazır. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, sağlıklı kentleşmeyi hızlandıracak düzenlemeler için düğmeye bastı. Yeni düzenleme ile şehir siluetini bozan imar planı değişikliklerinin önüne geçilecek.


Çarpık kentleşmeye son

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki "Düzenlemeyle imar rezaletine son vereceğiz" dedi. Akşam Gazetesi'nden Osman Nuri Cerit'in haberine göre, Özhaseki, belediye ve imar yasalarında değişiklik öngören taslağa son şeklinin verildiğini ifade etti. 


2018 başında geliyor

Özhaseki düzenlemeler hakkında bilgiler verdi. Özhaseki şunları söyledi; "Belediyeler Yasası ve İmar Yasaları’nda çarpık kentleşmeye zemin hazırlayan uygulamalara son verilecek. Bu konudaki çalışmaları önümüzdeki günlerde Meclis gündemine getireceğiz. Vatandaşın şikayetçi olduğu ne varsa hepsiyle ilgili hazırlık yaptık. Yeni düzenlemeyi 2018 başında TBMM’ye getirmeyi planlıyoruz. Parsel bazlı yoğunluk artışı dediğimiz haksızlığa yol açan uygulamalar da yeni düzenlemeyle sonlanacak. Hiç kimse gelip benim parselime biraz daha yükseklik verin diyerek sebepsiz yere yükseltemeyecek.  Büyük şehirlerle ilçeler arasındaki itilaflı olanlar ve çözüm bekleyen maddeler. Personelle ilgili maddeler. Bunun hepsi yasa taslağında hazır."
Yatay mimariye özendireceğiz

Yeni planlamalarla yatay mimariyi özendireceklerini ifade eden Bakan Özhaseki, "Özellikle Cumhurbaşkanımız, her fırsatta yatay mimariye işaret ediyor. Biz de bakanlık olarak yeni planlamalarımızda buna uyuyoruz. İstanbul'dan gelen yoğunluk taleplerinin tümünü reddediyoruz." dedi. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.